Popa Angela Cristina - Frigarui light

Ingrediente:

1 ardei rosu
1 ardei gras
3 bucati piept de pui
1 dovlecel
zeama de la o lamaie
2 vinete
4-5 ciuperci mici
3 legaturi rosii cherry
sare
piper
boia iute
o lingura ulei de masline
50 ml vin alb

Mod de preparare:
Speli carnea, o tai cubulete si o asezi intr-un vas. Adaugi putin ulei de masline, zeama de lamaie, vinul, iar la final asezonezi cu sare, piper, boia iute. Amesteci bine pentru a se combina aromele, acoperi vasul si il lasi cateva ore la frigider.
Intre timp speli legumele. Tai vinetele (fara a le curata coaja) si dovlecelul rondele, iar ardeiul (dupa ce il cureti de seminte) il tai patratele. In cazul ciupercilor este nevoie doar sa inlaturi coditele si pielita de la suprafata. Rosiile cherry nu au nevoie de pregatire.
Pui legumele si pieptul de pui scos ulterior din frigider pe 3-4 bete de frigarui astfel: un patratel de ardei rosu, o bucata de pui, o rosie cherry, un patratel de ardei gras, o rondea de vanata, o bucata de pui, ciupercuta, o rondea de dovlecel. Procedezi astfel pana cand termini ingredientele.
Inainte de a fi puse pe gratar, frigaruile sunt presarate cu sare si piper, iar in final sunt unse cu putin ulei de masline. Le intorci din cand in cand pentru ca pieptul de pui si legumele sa se patrunda. Spre final poti stropi figaruile cu lamaie.

Este un preparat plin de savoare,usor, ideal in zilele toride de vara!

Reteta adaugata de « Popa Angela Cristina » | » Vezi toate retetele inscrise in concurs

Postat in categoria:     Concurs
Nici un comentariu la “Frigarui “light”“

Lasa un comentariu