Coolinaria.ro portalul tau de retete cool
Reteta “Prajituri cu glazura de zahar” a fost oferita de coolinaria:
 2440_b1 Ingrediente:

  • 250 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g oua intregi
  • 125 g faina
  • 125 g amidon de cartofi
  • 7,5 ml rom alb
  • 50 g albus de oua
  • 50 g zahar tos
  • 5 g praf de copt
  • 1 pastaie de vanilie
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru decor:
  • 500 g pasta de zahar (fondant)
  • coloranti alimentari

Un mic dejun dulce perfect pentru cei dragi! Cu o forma de silicon de calitate, aveti succesul asigurat!

 

Mod de preparare:

Pentru prajituri
Cu ajutorul unui robot de bucatarie, frecati untul cu zaharul pudra, vanilia, sarea si coaja de lamaie. Adaugati in fir subtire ouale intregi batute usor, apoi incorporati manual ingredientele pudra cernute impreuna. Incorporati usor albusurile de ou batute spuma cu zaharul tos. Turnati aceasta compozitie umpland doar pe trei sferturi formele de silicon si dati la cuptorul incalzit la 190°C pentru circa 30 minute.
Pentru decorat
Topiti la microunde zaharul fondant si colorati-l cu coloranti alimentari la alegere, apoi decorati dupa bunul plac toate suprafetele prajiturilor obtinute anterior si serviti.
 Pofta buna!

logo_decorix

 

 

 

Decorix.ro iti recomanda pentru reusita retetei Prajituri cu glazura de zahar:

forma-de-silicon-pentru-8-prajituri

Forma din silicon pentru 8 prajituri – Mic dejun. 8 forme de silicon pentru prajituri deosebite: croissant, borcan de dulceata, gogoasa si felie de prajitura. Aceasta forma de silicon de foarte buna calitate va asigura prajituri perfecte in forma de cornulet (mini-croissant), borcanel de gem, felie de tort si mini gogoasa, de servit la micul dejun. In aceasta forma puteti face tot felul de deserturi si aperitive, printre care: sarlota, jeleu, inghetata si chec.
Sugestie: Puteti alcatui un borcan de dulceata 3D din cele 2 jumatati din forma, cu ajutorul cremei preferate: de vanilie, ciocolata sau, de ce nu, chiar dulceata!

separator-de-galbenus

Separator de galbenus. Din inox, foarte practic in orice bucatarie, dar si elegant! Albusul si galbenusul sunt separate mult mai usor cu ajutorul acestui accesoriu de bucatarie din inox in forma de spirala.
Este dotat cu un capat de suport ce-i permite asezarea stabila deasupra unui vas, lasandu-va ambele maini libere pentru a face mai repede urmatorul pas al retetei. Este suficient sa-l asezati deasupra castronului in care vreti sa cada albusurile, spargeti oul deasupra separatorului si galbenusul ramane de fiecare data intreg, prins in spirala de inox.

tel-cu-2-sfere

Tel cu 2 sfere. Castigati timp cu acest tel ingenios, de 3 ori mai eficient ca unul obisnuit! De ce este acest tel mult mai eficient decat unul obisnuit? Simplu: cele 2 sfere incorporate va multiplica fiecare miscare!
Este metoda perfecta pentru a obtine cat ati clipi: aluat pentru clatite fara cocoloase, sosuri complet omogene si bezele fine ca o spuma.



Postat in categoria:     Bucatarie
Nici un comentariu la “Reteta saptamanii: Prajituri cu glazura de zahar“

Lasa un comentariu