Coolinaria.ro portalul tau de retete cool
Reteta “Inghetata de caramel cu scortisoara si piper” a fost oferita de coolinaria:
 2828_b1  

 

 

Ingrediente:

  • 20 biscuiti graham
  • 25 gr + 50 gr zahar
  • 85 gr unt nesarat, topit
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 170 gr crema de branza, la temperatura camerei
  • 180 ml smantana
  • 450 gr cirese, fara samburi, taiate in 2
  • 1 lingura gem de zmeura fara seminte

O inghetata de casa inedita pentru iubitorii de caramel, care vor o aroma in plus la desert.

 

Mod de preparare:

Incalziti apa cu zaharul la foc mediu, pe baie de aburi. Cu grija, reduceti siropul pana incepe sa se rumeneasca, rotind usor vasul pentru a uniformiza. Nu amestecati cu lingura sau alta ustensila! Cand caramelul capata culoarea chihlimbarului, adaugati cu grija laptele. Amestecul va incepe sa bolboroseasca si sa improaste, iar caramelul se va intari si apoi se va dizolva.
Abia acum amestecati cu o lingura de lemn pana se incorporeaza caramelul si reduceti flacara la minim. Adaugati batonul de scortisoara, scortisoara rasa si boabele de piper. Lasati sa fiarba inabusit 10 minute.

Adaugati smantana, amestecati si lasati sa ajunga din nou la fierbere, la foc domol. Reduceti amestecul 10 minute. Luati de pe foc si lasati sa ajunga la temperatura camerei. Strecurati amestecul pentru a inlatura batonul de scortisoara si boabele de piper. Transferati intr-un container etans si dati la rece peste noapte.

Inghetati amestecul in aparatul de inghetata conform instructiunilor de la producator. Transferati imediat intr-un vas ce poate fi pus la congelator si congelati minim 3 ore inainte de a servi.

 Pofta buna!

logo_decorix

 

 

 

Decorix.ro iti recomanda pentru reusita retetei Inghetata de caramel cu scortisoara si piper:

aparat-de-facut-inghetata

Aparat de facut inghetata – cornet. Un mic aparat de inghetata in forma de cornet, foarte haios si potrivit pentru un cadou inedit. In forma unui cornet de inghetata, acest aparat de facut inghetata va indulceste de cand il vedeti. Intregul proces de fabricare a inghetatei dureaza intre 3 ore si jumatate si 4 ore, timp in care aparatul este tinut in congelator. Functioneaza pe baza de baterii si se preteaza pentru un cadou de casa noua sau intre prieteni.

cratita-pentru-baie-de-aburi

Cratita pentru baie de aburi (bain-marie), totul foarte simplu. Aceasta cratita ingenioasa poseda un fund dublu cu deschizatura pentru a turna apa pentru baia de aburi. De mici dimensiuni, este ideala pentru pregatit sosuri, pentru topit ciocolata si unt, pentru fiert oua si incalzit lapte.

vas-special-pentru-baie-de-aburi

Vas special pentru baie de aburi. Accesoriu pentru bucatarie special pentru gatit la bain-marie! Acest recipient conceput pentru baia de aburi se asaza deasupra unei cratite. Practic, are doua capete pentru turnat, unul pe fiecare parte.



Postat in categoria:     Bucatarie
Nici un comentariu la “Reteta saptamanii: Inghetata de caramel cu scortisoara si piper“

Lasa un comentariu