Matei Florina - Prajitura rasturnata cu prune

Ingrediente:

150 g unt usor topit
250 g zahar
8 prune taiate in doua
3 oua
100 g faina
40 g malai
10 g cacao

Mod de preparare:

Se topesc 50 gr de unt intr-o tigaie care sa fie rezistenta la cuptor, la foc mic. Cand e topit complet, pune peste el o lingura de apa si 100 gr de zahar. Dupa 5 minute, timp in care se formeaza un caramel onctuos, pune prunele, amesteca usor, apoi indeparteaza tigaia de foc.

Mixeaza bine restul de zahar si de unt. Dupa ce obtii o crema usoara, pune treptat galbenusurile (amesteca dupa fiecare). Cand e gata, pune faina, malaiul si cacao.

Se bat bine albusurile. Dupa ce se intaresc, se pune peste compozitia precedenta, amestecand usor. La final se pune totul peste prune. Se pune totul la cuptor pentru aproximativ 20-30 de minute.

Reteta adaugata de « Matei Florina » | » Vezi toate retetele inscrise in concurs

Postat in categoria:     Concurs
Nici un comentariu la “Prajitura rasturnata cu prune“

Lasa un comentariu