Coolinaria.ro portalul tau de retete cool
Reteta “Tarta cheesecake cu cirese” a fost oferita de coolinaria:
cheesecake-cu-cirese Ingrediente:

  • 20 biscuiti graham
  • 25 gr + 50 gr zahar
  • 85 gr unt nesarat, topit
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 170 gr crema de branza, la temperatura camerei
  • 180 ml smantana
  • 450 gr cirese, fara samburi, taiate in 2
  • 1 lingura gem de zmeura fara seminte

Pentru acest cheesecake de sezon, cu o crusta generoasa de graham, profitati din plin de ciresele proaspete de pe piata!

 

Mod de preparare:

  Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius. Intr-un robot de bucatarie, maruntiti fin biscuitii graham cu 25 gr zahar. Adaugati untul si procesati pana se amesteca bine. Transferati compozitia intr-o forma de tarta cu fund detasabil, cu diametrul de aprox. 22-23 cm.
Presati bine acest blat pe fundul si pe lateralele formei. Coaceti pana se rumeneste, 10-12 minute. Lasati sa se raceasca de tot pe un gratar. Intre timp, intr-un castron mare, folosind mixerul electric la viteza medie, bateti crema de branza cu vanilia si zaharul ramas (50 gr) pana se omogenizeaza si devine pufoasa. Adaugati treptat smantana si bateti pana se formeaza varfuri moi. Intindeti acest amestec in crusta de tarta racita si asezati deasupra jumatatile de cirese.

 

Intr-o craticioara, amestecati gemul cu o lingurita de apa. Incalziti la foc mic pana se lichefiaza, aprox 2 minute. Cu o pensula de patiserie, ungeti ciresele cu glazura obtinuta. Dati tarta la frigider minim 30 de minute sau, acoperiti cu folie si lasati-o peste noapte.

 Pofta buna!

logo_decorix

 

 

 

Decorix.ro iti recomanda pentru reusita retetei Tarta cheesecake cu cirese:

aparat-pentru-scos-samburii-cireselor-si-visinelor

Aparat pentru scos samburii cireselor si visinelor. Ustensile pentru bucatarie: obtineti imediat cirese si visine fara samburi! Scoateti samburii cireselor si visinelor cat ati clipi, fara a murdari bucataria si fara a depune efort considerabil.
Este posibil cu ajutorul acestui aparat care se adapteaza la fructe proaspete, congelate sau din conserve. Acum nu mai e o problema cand vreti sa faceti tarte si placinte cu visine, dulceata de cirese si alte bunatati care altfel v-ar fi chinuit mult din cauza samburilor.

forma-pentru-tarta-cu-fund-detasabil

Forma pentru tarta cu fund detasabil. Tarta scoasa din forma foarte usor! Foarte practic, fundul acestei forme antiaderente pentru tarte este detasabil pentru a scoate mai usor prajitura din forma.

bol-cu-capac-pentru-mixer

Bol cu capac pentru mixer. Mixerul si telul nu mai improasca peste tot prin bucatarie! Acest bol de mari dimensiuni (2 litri) este dotat cu un capac prin care puteti introduce mixerul sau telul, evitand astfel sa murdariti totul in jur. Dotat cu maner, gradatii (pentru faina, zahar si orez) si un capat pe unde sa turnati, n-o sa va mai puteti lipsi de el.



Postat in categoria:     Bucatarie
Nici un comentariu la “Reteta saptamanii: Tarta cheesecake cu cirese“

Lasa un comentariu