Coolinaria.ro portalul tau de retete cool
Reteta “Tarta cu branzeturi si rosii” a fost oferita de coolinaria:
tarta-cu-branzeturi-si-rosii Ingrediente:

  • 4 rosii mici, feliate rondele de 5 mm grosime
  • 1 foaie aluat foietaj cu unt
  • 1 1/2 linguri maioneza light
  • 50 gr branza cheddar rasa
  • 50 gr mozzarella rasa
  • sare si piper
  • 25 gr parmezan ras
  • 1 lingura busuioc proaspat, tocat fin

Serviti aceasta tarta la cina, alaturi de salata preferata si un pahar de vin alb sec. Poate fi portionata si ca aperitiv.

 

Mod de preparare:

Puneti feliile de rosii intre cateva proasoape de hartie si lasati-le sa se usuce, minim 30 de minute. Altfel, tarta va fi mult prea zemoasa. Preincalziti cuptorul la 200 grade si tapetati o tava cu hartie de copt. Puneti aluatul in tava si gauriti-l din loc in loc cu furculita, ca sa nu se umfle la copt. Intindeti pe aluat un strat subtire de maioneza. Amestecati intr-un castronel branza cheddar si mozzarella si presarati uniform pe aluat. Distribuiti in mod egal feliile de rosii asezonate cu sare si piper. Radeti parmezan deasupra si apoi presarati si busuioc. Coaceti tarta 15-20 minute sau pana se rumeneste.
Lasati sa se raceasca 5 minute pe un gratar inainte de a felia. Serviti tarta calda.

 
 Pofta buna!

logo_decorix

 

 

 

Decorix.ro iti recomanda pentru reusita retetei Tarta cu branzeturi si rosii:

cutie-cu-razatoare-soricel

Cutie cu razatoare – soricel. Legumele si branza rasa cad direct in cutia atasata de aceasta razatoare micuta in forma de soricel. O razatoare simpatica in forma de soricel va face gatitul mai placut. In plus, este fixata pe o cutie in care va cadea branza rasa, pentru a evita mizeria in bucatarie.

taietor-de-legume-multifunctional

Taietor de legume multifunctional. Pentru bucatarie: dispozitiv pentru taiat si decojit legume si fructe. Acest taietor de legume multifunctional va ajuta considerabil la pregatirea anterurilor, a salatelor si a aperitivelor… Taie felii sau rondele de diferite grosimi, taie in sferturi, decojeste si decupeaza mici sfere din fructe (cum ar fi pepenele galben).  Toate aceste accesorii isi au locul pe un suport special pentru aranjare optima.

lant-pentru-blat-de-tarta

Lant pentru blat de tarta. Practic in bucatarie ca greutate pentru aluatul de tarta copt in gol! Acest lant se aseaza in spirala pe aluat in timpul coacerii, pentru a-l impiedica sa se umfle si sa se ingusteze in acelasi timp, pastrandu-l uniform.
O solutie mult mai eleganta decat traditionalele boabe de fasole pentru a coace aluat in orb. Coaja de tarta astfel rezultata o puteti umple apoi cu orice compozitie doriti pentru a obtine tarta cu fructe sau tarta aperitiv, pentru care nu este necesara coacere.



Postat in categoria:     Bucatarie
Nici un comentariu la “Reteta saptamanii: Tarta cu branzeturi si rosii“

Lasa un comentariu