Munteanu Viorel - Tarta cu ciuperci

Ingrediente:

Pentru aluat:
250 gr faina
1 ou
1 lingurita drojdie uscata
un praf de sare
1 lingurita zahar
150 gr apa calduta

Pentru umplutura:
500 gr ciuperci
2 cepe mari
1 morcov
1 legatura ceapa verde
condimente dupa gust

Mod de preparare:

Aluat:
Intr-o cana amestecam drojdia cu zaharul si o lingurita de faina, adaugam putina apa calduta si lasam la dospit 5-10 minute. Intr-un vas punem faina cu sarea si oul. Amestecam putin, apoi punem drojdia dospita. Adaugam apa calduta si framantam un aluat ca pentru pizza. La sfarsit punem uleiul si framantam pana ce aluatul nu se mai lipeste de degete. Acoperim cu un prosop si il punem la loc cald sa dospeasca 1 ora.

Umplutura:
Curatam ceapa, o taiem julien si o punem la calit in putin ulei. Presaram un praf de sare pentru a se inmuia mai repede si, din cand in cand, mai turnam putina apa. Cand incepe sa se inmoaie, punem ceapa verde tocata marunt si morcovul dat pe razatoare.

Ciupercile le taiem cubulete mici si le punem cand este calit si morcovul. Cand sunt fierte si ciupercile, este gata umplutura si o lasam la racit.

Pe masa presaram putina faina si intindem aluatul sub forma rotunda si mai mare decat tava in care vom aseza tarta. Asezam aluatul in tava in care am pus hartie de copt, turnam umplutura si nivelam apoi tragem marginile de aluat peste umplutura. In golul ramas facem ca un gratar din fasii de aluat. Inainte de a baga tarta in cuptor o ungem cu galbenus de ou.

Dam tava la cuptorul preincalzit aproximativ 35 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra. Feliem si servim cald sau rece!

Reteta adaugata de « Munteanu Viorel » | » Vezi toate retetele inscrise in concurs

Postat in categoria:     Arhiva Concurs Culinar
Un comentariu la “Tarta cu ciuperci“

Lasa un comentariu