Coolinaria.ro portalul tau de retete cool
Reteta “Tort Iepuras” a fost oferita de coolinaria:
tort-iepuras Ingrediente:

  • 2 blaturi (prajituri cu morcovi) de 20 cm diametru
  • Pentru crema:
  • 170 gr unt nesarat, moale
  • 170 gr crema de branza moale
  • 375 gr zahar pudra
  • 1 1/2 lingurita esenta de vanilie
Pornind de la blatul preferat sau o reteta de prajitura cu morcovi, asamblam un iepuras de Paste delicios!

 

Mod de preparare:

Prepararea cremei:

Intr-un castron mare, mixati untul cu crema de branza. Cu mixerul pe viteza mica, adaugati zaharul pudra, cate 100 gr odata, pana devine o compozitie fina si cremoasa. Adaugati esenta de vanilie si mixati sa se omogenizeze.

 Asamblarea tortului Iepuras:
 1. Taiati marginile celor 2 mini-torturi preparate, ca sa fie plate si uniforme.
 2. Ungeti uniform cu putina crema cele 2 blaturi, pentru a inmuia eventualele firimituri. Dati la rece 30 min.
 3. Insemnati mijlocul unei dintre prajituri (o prajitura ramane intreaga si va fi capul iepurasului, iar din cealalta – insemnata – se vor decupa urechile si fundita).
 4. Folositi 2 discuri de dimensiunea formelor in care ati copt prajiturile (eventual fundurile detasabile ale formelor) pentru a marca urechile si fundita. Asezati discurile simetric, la 2 cm distanta, pe blatul insemnat in mijloc. Decupati in jurul acestor discuri pentru a obtine 2 urechi de iepuras si o fundita.
 5. Asamblati prajitura sub forma de cap de iepuras, decupand putin dintr-un capat al urechilor (cam 2,5 cm), pentru a le potrivi pe cap.
 6. Ungeti uniform cu restul de crema, asa cum glazurati de obicei si ornati dupa bunul plac. De exemplu, puteti colora o parte din crema cu putin suc de zmeura pentru a obtine culoarea roz. Mustatile le puteti face din feliute subtiri de morcov, iar ochii si nasucul din stafide. Presarati fulgi de cocos din abundenta, pentru un aspect pufos.
 Pofta buna!

logo_decorix

 

 

 

Decorix.ro iti recomanda pentru reusita retetei Tort Iepuras:

bol-cu-capac-pentru-mixer

Bol cu capac pentru mixer. Mixerul si telul nu mai improasca peste tot prin bucatarie! Acest bol de mari dimensiuni (2 litri) este dotat cu un capac prin care puteti introduce mixerul sau telul, evitand astfel sa murdariti totul in jur. Dotat cu maner, gradatii (pentru faina, zahar si orez) si un capat pe unde sa turnati, n-o sa va mai puteti lipsi de el.

fir-pentru-a-taia-blatul-in-straturi

Fir pentru a taia blatul in straturiTaiati blatul in straturi perfect uniforme, pentru un aspect impecabil de tort cu crema! Pentru torturi cu crema preparate in casa, folositi un fir pentru taiat blatul in straturi. Inaltimea firului este reglabila pentru a taia blatul etajat uniform in cate straturi doriti. Umpleti apoi tortul cu crema de ciocolata, de vanilie, dulceata sau orice alta crema pe care o cere reteta preferata. Mult mai usor de manuit si mai precis decat un cutit!

platou-ardezie

Platou ardezie. Foarte original pentru prezentarea preparatelor! Usor de transportat cu ajutorul celor 2 manere cromate, acest platou din ardezie se integreaza perfect intr-un decor natural si modern. Va ajuta sa va prezentati aperitivele cu stil!



Postat in categoria:     Bucatarie
Nici un comentariu la “Reteta saptamanii: Tort Iepuras“

Lasa un comentariu