Coolinaria.ro portalul tau de retete cool
Reteta “Mousse de cafea” a fost oferita de coolinaria:
mousse-de-cafea Ingrediente:

  • Pentru 4 portii:
  • 1 lingurita gelatina
  • 60 ml apa
  • 240 ml lapte condensat indulcit (nu evaporat)
  • 3 linguri cafea instant espresso
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 240 ml smantana dulce, foarte rece

Un desert aromat si cremos este oricand un deliciu!

 

Mod de preparare:

Intr-o craticioara, lasati gelatina la inmuiat 2 minute (in cei 60 ml apa). Adaugati laptele si cafeaua instant si incalziti la foc mediu, amestecand constant, pana se dizolva cafeaua. Luati vasul de pe foc, incorporati vanilia si lasati-l sa se odihneasca intr-un vas mai mare cu apa rece si gheata, amestecand din cand in cand pana se ingroasa compozitia si se raceste.
Intr-un castronel, bateti smantana pana se formeaza varfuri tari. Incorporati amestecul de cafea in smantana batuta, cu grija.
Cu lingura, puneti spuma obtinuta in 4 pahare inalte si reci. Dati la frigider pana e momentul sa o serviti.
 
 
 Pofta buna!

logo_decorix

 

 

 

Decorix.ro iti recomanda pentru reusita retetei Mousse de cafea:

tel-magic-din-inox

Tel magic din inox. Prin simpla apasare, acest tel din inox bate ouale si frisca spuma mai repede ca unul obisnuit!
Cu acest tel din inox bateti mult mai usor ouale si frisca! E suficient sa apasati pe maner pentru a actiona telul, care incepe sa se miste foatre repede!

pahar-dozator-luminarc

Pahar dozator Luminarc pentru bucatarie: Pahar dozator de calitate, mereu eficient, gradat special pentru faina, zahar, cacao, orez, gris si lichid. Dozati totul pana la ultimul gram sau centilitru cu ajutorul acestui pahar dozator, indispensabil in bucatarie!

bol-cu-capac-pentru-mixer

Bol cu capac pentru mixerMixerul si telul nu mai improasca peste tot prin bucatarie! Acest bol de mari dimensiuni (2 litri) este dotat cu un capac prin care puteti introduce mixerul sau telul, evitand astfel sa murdariti totul in jur. Dotat cu maner, gradatii (pentru faina, zahar si orez) si un capat pe unde sa turnati, n-o sa va mai puteti lipsi de el.



Postat in categoria:     Bucatarie
Nici un comentariu la “Reteta saptamanii: Mousse de cafea“

Lasa un comentariu