Coolinaria.ro portalul tau de retete cool
Reteta “Crema englezeasca de lamaie” a fost oferita de coolinaria:
crema-englezeasca-de-lamaie  

 

Ingrediente:

  • 110 gr unt
  • 225 gr zahar
  • 4 lamai – zeama si coaja rasa fin
  • 4 oua batute
  • 1 galbenus batut
Aceasta crema englezeasca se prepara de obicei din lamaie, dar la fel de bine o puteti face cu portocale, lamai verzi sau chiar zmeura.
In Anglia se serveste la micul dejun sau la ora ceaiului, intinsa pe biscuiti sau paine, ca un gem. Se prepara totusi in cantitati mai mici decat gemul, pentru ca nu rezista la fel de mult.

 

Mod de preparare:

Topiti untul incet la baie de aburi, apoi adaugati zaharul si asigurati-va ca se dizolva inainte de a pune si coaja de lamaie, zeama de lamaie si ouale. Amestecand incontinuu, gatiti asa 10-20 de minute. Crema este gata cand ajunge la consistenta smantanii groase si ramane uniform pe dosul lingurii de lemn. Turnati imediat in borcane fierbinti sterilizate si sigilati. Dupa ce se raceste, depozitati in frigider pana la maxim 4 saptamani. Retineti ca se mai ingroasa cand se raceste.
 Pofta buna!

logo_decorix

 

 

 

Decorix.ro iti recomanda pentru reusita retetei Crema englezeasca de lamaie:

cutie-cu-razatoare-soricel

Cutie cu razatoare – soricel. Legumele si branza rasa cad direct in cutia atasata de aceasta razatoare micuta in forma de soricel. O razatoare simpatica in forma de soricel va face gatitul mai placut. In plus, este fixata pe o cutie in care va cadea branza rasa, pentru a evita mizeria in bucatarie.

cratita-pentru-baie-de-aburi

Cratita pentru baie de aburi (bain-marie), totul foarte simplu. Aceasta cratita ingenioasa poseda un fund dublu cu deschizatura pentru a turna apa pentru baia de aburi. De mici dimensiuni, este ideala pentru pregatit sosuri, pentru topit ciocolata si unt, pentru fiert oua si incalzit lapte.

presa-pentru-citrice

Presa pentru citrice. Obtineti imediat zeama de lamaie si o turnati apoi foarte usor in recipientul in care va trebuie
Puneti un sfert de lamaie in aceasta presa si apasati pentru a obtine zeama. Apoi, puteti varsa sucul obtinut direct din presa, intrucat este prevazut cu un capat pentru turnat.



Postat in categoria:     Bucatarie
Nici un comentariu la “Reteta saptamanii: Crema englezeasca de lamaie“

Lasa un comentariu