Roxana Mihaela Ilinca - Pasca fara aluat
Ingrediente:

500 gr branza proaspata
400 gr smantana
6 oua
100 gr unt sau margarina
200 gr zahar
3 plicuri zahar vanilat
5 linguri ulei
8 linguri faina
2 esente de lamaie
o esente de rom
100 gr stafide
50 gr biscuiti macinati
un praf de sare
un sfert de lingurita praf de copt
zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare:

Pentru inceput lasam stafidele la umflat intr-un castronel cu putina apa si o esenta de rom. Intr-un bol mare punem oualele, adaugam zaharul si le mixam bine, pana se topeste zaharul. Adugam branza maruntita cu ajutorul unei furculite, untul/margarina la temperatura camerei si omogenizam bine amestecul. Adaugam faina treptat, praful de copt si un varf de cutit de sare. La final punem smantana, stafidele scurse bine de apa si esenta de lamaie.
Tapetam o tava (eu am folosit una rotunda de 28 cm) cu hartie de copt, peste care adaugam un strat subtire de biscuiti pisati. Punem compozitia in tava si o dam la cuptorul preincalzit pentru 40-45 de minute, la foc mediu. Pasca se scoate din tava cand se raceste. Se orneaza cu zahar pudra, dupa preferinta.

Reteta adaugata de « Roxana Mihaela Ilinca » | » Vezi toate retetele inscrise in concurs

Postat in categoria:     Arhiva Concurs Culinar
4 Comentarii la “Pasca fara aluat“
  • Rocsy Ciobanu a spus:

    Succes!

  • Ina a spus:

    bafta! :-*

  • Cris2711 a spus:

    Succes;;)

  • Roxana a spus:

    Va multumesc mult pentru incurajare! va pup cu drag :-*

Lasa un comentariu