Ion Marcela - Pasca cu branza dulce

Ingrediente:

Pentru aluat:
1 kg faina alba
4 galbenusuri
250 gr zahar
1 cub de drojdie
1 varf cutit sare
coaja rasa de la o lamaie
100 gr unt topit
500 ml lapte caldut
2 plicuri zahar vanilat

Pentru umplutura:
500 gr branza dulce de vaca
5 oua
300 gr zahar
50 gr stafide
1 plic zahar vanilat
coaja de la o portocala

Mod de preparare:

Aluat:
Se cerne faina intr-un vas adanc. Facem loc la mijloc, unde punem drojdia inmuiata cu 2 linguri de zahar si 100 ml din laptele caldut, dupa care lasam o jumatate de ora la crescut. Adaugam galbenusurile frecate cu zahar, sarea si coaja rasa de lamaie si incepem sa framantam, adaugand cate putin lapte caldut, pana cand se dezlipeste aluatul de pe mana. La urma adaugam margarina topita si mai framantam un pic. Lasam la crescut acoperit cu un prosop pana aluatul isi dubleaza volumul.

Umplutura:
Se amesteca branza de vaca cu galbenusurile, zaharul, stafidele, zaharul vanilat si coaja de portocala.

Daca aluatul a crescut, se ia din aluat si se intinde sub forma rotunda. Se unge forma de tarta cu ulei si se pune foaia. Din restul de aluat se fac suluri, care se impletesc cate doua si se pun roata la aluat si inca sub forma de cruce. In locurile libere se pune umplutura de branza. Se unge deasupra cu ou si se da la cuptor.

Reteta adaugata de « Ion Marcela » | » Vezi toate retetele inscrise in concurs

Postat in categoria:     Arhiva Concurs Culinar
9 Comentarii la “Pasca cu branza dulce“
  • Rocsy Ciobanu a spus:

    Succes!

  • Marcela a spus:

    Multumesc Rocsi!

  • LALY a spus:

    Va multumim pentru votul acordat retetei
    “Pasca cu branza dulce” vot 27

  • Ina a spus:

    Bafta!

  • Marcela a spus:

    Multumesc LALY!

  • Marcela a spus:

    Multumesc Ina!

  • Aureliao7o7 a spus:

    Bafta

  • Aurelia0707 a spus:

    Mult noroc !

  • Marcela a spus:

    Multumesc aurelia!

Lasa un comentariu