Horoiu Monica - Pasca cu branza dulce

Ingrediente:

Pentru aluat:
400 gr faina
25 gr drojdie proaspata
130 gr zahar
2 oua
125 ml lapte caldut
coaja de la o portocala
1 plic zahar vanilat
ulei (aprox. 150 ml)

Pentru umplutura:
250 gr branza proaspata de vaci
2 oua
4 linguri zahar
1/2 fiola rom
1 plic zahar vanilat
150 gr stafide

Pentru uns:
1 ou

Mod de preparare:
Intr-un bol, punem faina, facem o adancitura in mijloc si punem drojdia topita in laptele caldut. Adaugam si restul ingredientelor (mai putin uleiul). Amestecam pana la omogenizare.
Cand obtinem un aluat lipicios adaugam putin ulei. Amestecam din nou, turnand ulei din cand in cand pana obtinem un aluat nelipicios. Acoperim cu un prosop si lasam la crescut / dospit (intr-un loc ferit de curent) cam jumatate de ora.

Pudram masa de lucru cu faina. Impartim aluatul in 3 bucati mari si una mica (cam de marimea pumnului). Din cele trei bucati de aluat intindem trei foi rotunde (din care doua de marime egala si una mai mare putin). Din bucata mica de aluat intindem o foaie subtire, din care decupam 5 frunze si o floare.

Floarea o facem astfel: taiem un cerc in aluat (cu un pahar), apoi o crestam cu varful cutitului.

Intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt sau cu unt /ulei si faina, asezam prima foaie de aluat. Punem apoi jumatate de umplutura de branza. Asezam a doua foaie de aluat, apoi restul de umplutura de branza. Asezam cea de-a treia foaie de aluat (cea mai mare), ale carei margini le vor acoperi pe cele de dedesubt.
Decoram cu frunzele din aluat, dupa imaginatie. Ungem cu ulei si dam la cuptorul incins in prealabil, pentru aproximativ 40 minute (pana se rumeneste frumos).

Reteta adaugata de « Horoiu Monica » | » Vezi toate retetele inscrise in concurs

Postat in categoria:     Arhiva Concurs Culinar
Nici un comentariu la “Pasca cu branza dulce“

Lasa un comentariu