Horoiu Monica - Friptura de miel cu sos de mere
Ingrediente:

1 kg carne de miel (coaste, ceva pulpa, muschi… ce va place)
1 mar galben
200 ml bere blonda
50 ml ulei
2 fire usturoi verde
2 fire cimbru verde (merge si uscat)
1/2 lingurita seminte chimen
1/2 lingurita nucsoara
cateva boabe piper verde
sare

Mod de preparare:

Se curata carnea de miel de toate partile albe (pielita) si de grasime (cica astea dau gustul ala de carne de miel / oaie de care fuge toata lumea), apoi se spala bine, pana ramane apa curata.
Se aseaza intr-un vas cu capac. Se toarna berea si uleiul. Usturoiul se taie marunt si se adauga peste carne impreuna cu restul mirodeniilor. Punem si marul taiat marunt.

Amestecam bine, sa acoperim de arome toata carnea. Punem capacul si dam la rece pana a doua zi.
Transferam carnea din vas in tava de cuptor. O lasam la copt cam o ora. Ca sa fiti siguri, incercati cu furculita. Daca are o culoare placuta si e frageda, e gata. O puteti servi.
Merge de minune cu putin mustar iute / cu hrean.

Reteta adaugata de « Horoiu Monica » | » Vezi toate retetele inscrise in concurs

Postat in categoria:     Arhiva Concurs Culinar
Nici un comentariu la “Friptura de miel cu sos de mere“

Lasa un comentariu