baie

In multe carti despre Feng Shui, baia este prezentata ca fiind camera pe care mai bine o ignoram sau chiar o inchidem, decat cea pentru care ar trebui sa ne implicam ca sa o facem cat mai placuta. De ce? Pentru ca e perceputa fix ca un loc al nevoilor fizice, nu neaparat ca un mini spa acasa. In al doilea rand, pentru ca energia pozitiva are legatura cu apa si asociem pierderea ei cu evacuarea lichidului din cada si chiuveta. Si totusi se poate sa avem o baie gandita in stil Feng Shui, unde sa ne relaxam, iar sufletul sa se linisteasca. Iata cum!

1. Tine tot timpul jos capacul de la vasul de toaleta, iar dopul de la cada si chiuveta sa nu-ti lipseasca. Astfel, energia ta nu are cum sa mai dispara.

2. Creeaza ambianta. Foloseste un dispozitiv pentru reglarea intensitatii luminii electrice, pune o muzica relaxanta in timp ce faci baie, aprinde 2-3 lumanarele, presara in apa niste sare de baie, cumpara sapun homemade etc. Trebuie sa te relaxezi astfel cel putin o data pe saptamana.

3. Introdu in decor elementul Pamant. Intrucat si baia, si oglinda au legatura directa cu elementul Apa, ca sa-l controlezi, iti trebuie si elementul Pamant (e mai puternic decat Apa si o tine sub control chiar si atunci cand e foarte multa). Foloseste tapet auriu / galben, picturi si accesorii de baie in culori calde, picteaza desene pe pereti in nuante mai inchise de pamantiu etc.

Balanta perfecta a celor 5 elemente Feng Shui e reprezentata chiar si de o singura imagine. Cum asa? Simplu! Forma patrata e corelata Pamantului; rama neagra reprezinta Apa, o pata alba – Metalul, planta din pictura – Lemnul, iar rosul – Focul. Cu alte cuvinte, iti trebuie o imagine care sa le cuprinda pe toate acestea. La fel de ok este sa gasesti o pictura in care sa se intrepatrunda negrul, verdele, albul, rosul si galbenul.

4. Nu uita de cristale. Unele absorb energia negativa din locuinta.

5. Daca alaturi de baie este o bucatarie, tine usa acesteia din urma tot timpul inchisa. Se considera ca, altfel, se creeaza un curent ce permite energiei pozitive sa paraseasca locuinta.

6. Daca reusesti sa vezi toaleta stand in pat, inchide usa la baie. Ca sa te relaxezi trebuie ca, noaptea trecuta, ultimul lucru vazut sa fi fost ceva frumos, nu vasul de WC.

foto: mindbodygreenPostat in categoria:     Lifestyle
Nici un comentariu la “Decor Feng Shui pentru baie“

Lasa un comentariu