Serban Anne Marie Tort Fluturas

Ingrediente:

Pentru blat de pandispan:
6 oua
1 1/2 pahar zahar
2 pahare faina
8 linguri ulei
8 linguri apa
esentele preferate

Pentru crema mascota:
150 g unt
50 g cacao
4 oua
8 linguri zahara
esenta de rom
50 g nuci
coaja portocala confiata
visine din visinata
zahar vanilat

Mod preparare:

Blat:
Se separa ouale, iar albusul se bate spuma. Se pune zaharul cu apa la foc mic pana se face sirop, apoi se toarna fierbinte peste albus, batand cu mixerul. Se incorporeaza si uleiul si se continua mixarea. Se pun galbenusurile si se bat, apoi faina, amestecand pana se omogenizeaza. Se unge o forma si se toarna compozitia. Se coace la foc potrivit pana trece testul cu scobitoarea.

Crema:
Se amesteca ouale cu zaharul si se pun pe baie de aburi, pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca. Se spumeaza untul cu cacao, dupa care se adauga ouale. Spre final se pun restul de ingrediente si se amesteca.

Se coace in forma rotunda, se taie blaturile in doua si se face forma de fluture.

Reteta adaugata de « Serban Anne Marie » | » Vezi toate retetele inscrise in concurs

Postat in categoria:     Arhiva Concurs Culinar
Nici un comentariu la “Tort fluturas“

Lasa un comentariu