Marculescu Octavia - Tort de rulade

Ingrediente:

Pentru doua rulade:
8 oua
16 linguri de zahar
12 linguri faina
4 linguri cacao
1 plic praf de copt

Pentru crema:
400 g branza de vaci scursa bine
200 g zahar praf
200 g mascarpone
coaja de lamaie rasa
2 plicuri zahar vanilat
un borcan compot de piersici

Mod de preparare:

O rulada:
Separam 4 oua, batem bine albusurile, adaugam 8 linguri zahar, iar cand acesta s-a topit, punem galbenusurile, apoi 6 linguri de faina amestecata cu 2 linguri cacao si jumatate si cu un plic praf de copt. Amestecam cu o lingura de jos in sus, prin rasturnare. Punem apoi compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 30 minute. Cand s-a copt, rasturnam blatul pe un prosop umed si rulam. Procedam la fel si pentru a doua rulada.

Crema:
Branza scursa bine o mixam cu zaharul, adaugam mascarpone si coaja rasa de lamaie. In crema vom pune si piersicile scurse si tocate marunt.

Asamblare:
Desfacem ruladele si desprindem de pe ele hartia de copt, ungem cu crema pe toata suprafata si rulam strans. Taiem fiecare rulada in felii de grosimea degetului. Pe un vas rotund (o strecuratoare) sau, cum am folosit eu, o forma de inima, asezam o folie si tapetam vasul cu felii de rulada. Punem apoi crema si acoperim cu strat de rulade ca sa inchidem tortul. Tragem folia si deasupra si dam la rece. Cand dorim, rasturnam tortul pe platou si ornam dupa dorinta.

Este o crema usoara si foarte buna, iar toata umezeala din branza va fi absorbita de blat si astfel se va insiropa.
Eu nu l-am decorat, ca sa se vada ca este facut din rulade.

Reteta adaugata de « Marculescu Constantina » | » Vezi toate retetele inscrise in concurs

Postat in categoria:     Arhiva Concurs Culinar
Un comentariu la “Tort de rulade“
  • lotreanu alina a spus:

    super!! usor si foarte bun

Lasa un comentariu