Marculescu Constantina - Tort cu capsuni

Ingrediente:

Blat:
6 oua
150 g zahar
120 g faina
120 g amidon
1 praf de copt
1 zahar vanilat
2 linguri cacao
5 linguri apa

Crema:
400 g capsuni
1 1/2 plic gelatina
150 g iaurt
100 g zahar
5 linguri sirop de capsuni
500 ml frisca
1 plic intaritor frisca

Decor:
un pachet flori de la dr. Oetker
cateva capsuni sau cirese confiate

Mod de preparare:

Scoatem din congelator capsunile ca sa se dezghete si le punem la scurs intr-o strecuratoare. Separam ouale, batem bine albusurile, adaugam zaharul, zaharul vanilat si, pe rand, 5 linguri de apa. Punem galbenusurile, apoi faina amestecata cu amidon, cacao si praf de copt. Turnam compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 25 cm, tapetata cu hartie de copt. Bagam in cuptorul incins la 160-180 grade Celsius, pentru 30 minute. Dupa ce s-a copt, il rasturnam din forma si il lasam la racit.

Dupa ce s-a racit, il taiem incet cu un cutit in 3 foi egale, apoi facem din blat 4 cercuri concentrice (din ce in ce mai mici), fiecare de grosimea unui deget. Pentru asta folosim un sablon cu 3 centimetri mai mic decat blatul si de fiecare data il micsoram.

Crema:
Punem la inmuiat, timp de 10 minute, gelatina in suc de capsuni scurs de la ele si lasam sa stea 10 minute. Mixam capsunile cu zahar si punem iaurtul. Batem frisca bine, iar cu 400 ml din ea acoperim capsunile. Restul oprim pentru ornat. Peste crema de capsuni adaugam si gelatina si mixam bine.

Asamblare:
Asezam pe un platou marginea de la forma detasabila, iar inauntru punem cercurile din blat unul Da, unul Nu, iar golurile le umplem cu crema. Pentru stratul urmator vom pune inel de blat unde a fost crema si invers si tot asa pana terminam, ca sa obtinem un sah. Acoperim cu crema, daca mai ramane, si dam la rece cateva ore, minim 1-2. Cand s-a racit si s-a inchegat crema, acoperim cu frisca ramasa si facem decor dupa preferinta.
Este o crema usoara si rapida. Putem folosi si alte fructe zmeura sau fructe de padure.

Reteta adaugata de « Marculescu Constantina » | » Vezi toate retetele inscrise in concurs

Postat in categoria:     Arhiva Concurs Culinar
3 Comentarii la “Tort cu capsuni“
  • verGil a spus:

    Wow , ce bine mi-a iesit si mie tortul asta ! Arata exact ca al Dv., am respectat reteta .
    Eu n-am voie sa consum dulce, dar am invitat pe mama soacra . Dupa reactia ei , tortul a iesit grozav . M-a imbratisat si mi-a zis “” am stiut eu dupa cine sa-mi dau fata …! Saraca, a mincat singura jumatate de tort …

  • coraliaparan a spus:

    Esuper. Data viitoare cand il faci vin si eu.YAMI

  • lotreanu alina a spus:

    delicios si ff aspectuos!! te-ai intrecut inca o data pe tine insati .. asa cum ne-ai invatat

Lasa un comentariu