Piele Alina - Tarta cu cirese

Ingrediente:

Pentru blat:
250 g faina
1 praf de sare
200 g margarina unirea (60% grasime)
1 ou
2 lingurite zeama de lamaie
2 linguri apa
ulei si faina pentru tapetarea tavii

Pentru umplutura:
250 ml (eu am folosit smantana de casa)
170 g zahar
1 plic de zahar vanilat
3 linguri faina
1 ou
1 galbenus
1 praf de sare
1 farfurie cirese fara samburi

Mod de preparare:

Intr-un castron amestecam faina cu sarea, apoi adaugam margarina si framantam pana cand compozitia devine nisipoasa. Intr-un bol se bate oul impreuna cu zeama de lamaie si apa si se adauga peste aluat. Se framanta aluatul, adaugand faina pana devine potrivit de tare. Il punem la frigider 30 de minute.

Ungem o tava de tarta cu unt, o tapetam cu faina, intindem aluatul, intepandu-l din loc in loc, si il dam la cuptor preincins, timp de 10 minute.

Intre timp preparam umplutura: se pune intr-un castron zaharul, zaharul vanilat, smantana, praful de sare, galbenusul, oul si mixam pana cand obtinem o crema.

La sfarsit adaugam ciresele si amestecam cu o lingura, apoi turnam compozitia peste tarta si o dam din nou la cuptor timp de 30 de minute.

Reteta adaugata de « Piele Alina » | » Vezi toate retetele inscrise in concurs

Postat in categoria:     Arhiva Concurs Culinar
Nici un comentariu la “Tarta cu cirese“

Lasa un comentariu