Munteanu Petrusa - Rulada cu crema de cocos

Ingrediente:

Pentru blat:
3 oua
3 linguri zahar
3 linguri lapte
5 linguri faina
1 pliculet zahar vanilat
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
2 linguri de cacao

 Pentru crema:
500 ml lapte
5 linguri gris
150 gr nuca de cocos
100 gr zahar
100 gr margarina
2 pliculete zahar vanilat
4-5 linguri dulceata

 Pentru decor:
50 gr ciocolata

 Mod de preparare:

Blat:
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Albusurile le batem spuma tare, apoi adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat. Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam laptele si cacao, apoi faina in care am pus praful de copt. Amestecam incet de sus in jos, doar atat cat sa se incorporeze faina. Daca amestecam prea mult aluatul cu faina, blatul nu mai iese asa pufos.

Turnam aluatul intr-o tava, in care am pus hartie de copt, si dam la cuptor, la foc mediu, 20 minute. Inainte sa scoatem blatul din cuptor, udam un prosop curat, de bucatarie. Punem foaia de rulada peste el si rulam cu grija. Lasam o ora sa se raceasca.

Crema: 
Punem laptele la fiert cu zahar si zahar vanilat. Adaugam grisul si amestecam continuu, sa nu se lipeasca. Cand incepe sa se ingroase, luam crema de pe foc si adaugam margarina si nuca de cocos. Amestecam bine. Lasam crema la racit.

Asamblare:
Desfacem cu grija blatul din prosop. Intindem crema pe toata suprafata blatului. Deasupra punem gemul si intindem uniform in strat subtire. Rulam cu grija, invelim in folie alimentara si lasam la frigider 2-3 ore. Eu am lasat-o in frigider peste noapte si am taiat-o a doua zi.

Inainte sa o servim o decoram cu ciocolata topita. Se serveste taiata felii.

Reteta adaugata de « Munteanu Petrusa » | » Vezi toate retetele inscrise in concurs

Postat in categoria:     Arhiva Concurs Culinar
Un comentariu la “Rulada cu crema de cocos“
  • Laura Nechita a spus:

    Arata grozaav!

Lasa un comentariu