Coolinaria.ro portalul tau de retete cool
Reteta “Somon la cuptor cu rosii si busuioc” a fost oferita de coolinaria:
somon-la-cuptor  

 

Ingrediente:

  • 230 gr somon
  • 150 gr rosii cherry, taiate in 4
  • 1/2 ceapa mica, tocata
  • 1 catel usturoi, tocat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita otet de mere
  • 2 linguri busuioc proaspat, tocat fin
  • sare de mare, dupa gust
Somonul la cuptor este un deliciu, dar e intotdeauna loc de mai bine. Incercati si combinatia cu rosii si busuioc!

 

Mod de preparare:

Incingeti cuptorul la 260 grade Celsius. Taiati fileul de somon in 2, lasand pielea. Clatiti si tamponati cu prosoape de hartie. Frecati fileurile cu ulei de masline, apoi presarati cu sare.

Reduceti temperatura cuptorului la 135 grade Celsius si puneti tava de copt cu somonul cat mai jos. Coaceti 8-13 minute pentru ca centrul fileului, in partea groasa, sa fie translucid inca atunci cand e taiat. Pentru garnitura, amestecati ingredientele ramase intr-un castron mediu.
Scoateti somonul din cuptor, puneti pe farfurii si serviti cu garnitura de rosii.

Pofta buna!

logo_decorix

 

 

 

Decorix.ro iti recomanda pentru reusita retetei Somon la cuptor cu rosii si busuioc:

dispozitiv-de-curatat-solzii

Dispozitiv de curatat solziiEficient ca un cutit, mult mai practic datorita cutiutei pentru solzi! Util pentru bucatarie! De fiecare data cand cumparati pesti intregi ca sa-i gatiti acasa dupa bunul plac, prima etapa dificila este curatarea solzilor.
Ocupa mult timp si e destul de migaloasa, mai ales daca nu aveti o ustensila de bucatarie potrivita.
Cu acest dispozitiv de curatat solzi, totul va fi mult mai usor! Dotat cu o lama zimtata, are si un rezervor special in care cad solzii si astfel nu se mai imprastie prin toata bucataria.

curatator-solzi-cu-lama-dubla

Curatator solzi cu lama dublaPeste fara solzi rapid si eficient cu aceasta lama zimtata dubla din inox
Foarte util in orice gospodarie, cu lama dubla din otel inoxidabil, acest curatator indeparteaza eficient solzii oricarui peste.

foarfece-cu-5-lame

Foarfece cu 5 lameAcest foarfece este de 5 ori mai eficient pentru verdeturi decat un cutit de bucatarie! Ustensila perfecta pentru a taia, toca si marunti plantele aromatice intr-o clipa. Nu mai riscati sa va taiati in lama cutitului si, in plus, faceti toate aceste operatiuni de 5 ori mai repede.
Ceapa verde, patrunjelul, mararul si toate verdeturile care fac mancarurile mai gustoase vor fi taiate rapid si usor!



Postat in categoria:     Bucatarie
Nici un comentariu la “Reteta saptamanii: Somon la cuptor cu rosii si busuioc“

Lasa un comentariu