Coolinaria.ro portalul tau de retete cool
Reteta “Briose martisor” a fost oferita de coolinaria:
briose-martisor Ingrediente:

  • Ingrediente uscate:
  • 150 gr faina
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 40 gr zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 100 gr ciocolata alba rasa
  • Ingrediente umede:
  • 50 gr unt topit si apoi racit la temperatura camerei
  • 50 ml lapte
  • 1 ou
  • Pentru topping:
  • 60 gr ciocolata alba maruntita
  • 40 gr unt
  • 1 lingurita ghimbir proaspat ras
  • coacaze rosii


Reteta de briose cu coacaze rosii si crema de ciocolata alba.

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius. Cerneti faina cu praful de copt. Adaugati sarea, zaharul si ciocolata alba rasa. Bateti usor oul si adaugati untul si laptele. Combinati cele doua amestecuri si umpleti formele de briose pana aproape de margine. Inserati cateva coacaze rosii in fiecare briosa si dati formele la cuptor. Coaceti 15 minute si lasati sa se raceasca. 

Pentru topping:
Topiti ciocolata impreuna cu untul la baie de aburi. Adaugati ghimbirul ras si bateti pana devine o compozitie fina si omogena. Ungeti cu crema obtinuta fiecare briosa si decorati cu coacaze rosii. 
Topping alternativ: frisca (asa cum e in imagine).

Pofta buna!

logo_decorix

 

 

 

Decorix.ro iti recomanda pentru reusita retetei Briose Martisor:

suport-prezentare-briose

Suport prezentare brioseMini-stand de prezentare pentru 13 briose. Fie ca pregatiti cupcakes decorate din belsug, fie ca e vorba despre muffins aperitive sau dulci, acest suport metalic va ajuta sa le prezentati invitatilor briosele preferate. Practic si pentru alte mici prajituri, ca piesa centrala pe masa festiva.

forma-de-silicon-pentru-6-briose-cu-surprize

Forma din silicon pentru 6 briose cu surprize. Obtineti rapid briose cu crema sau cu surprize dulci ascunse in mijloc. Cu ajutorul acestei forme de silicon absolut speciale, puteti ascunde in interiorul brioselor de casa cate o surpriza delicioasa: un patrat de ciocolata, gem, o cireasa, un jeleu sau o caramea moale…
Pentru a face asta, aveti 2 variante:
– infigeti ingredientul secret in varful ascutit din mijlocul fiecarei briose si apoi turnati aluatul in forma si dati la cuptor;
– acoperiti varfurile din mijlocul brioselor cu capacele speciale, dupa care turnati aluatul. Dupa ce scoateti forma din cuptor, veti avea 6 briose cu un locas in mijloc, pe care-l puteti umple cu crema, gem sau fructe.

bol-cu-capac-pentru-mixer

Bol cu capac pentru mixer. Mixerul si telul nu mai improasca peste tot prin bucatarie! Acest bol de mari dimensiuni (2 litri) este dotat cu un capac prin care puteti introduce mixerul sau telul, evitand astfel sa murdariti totul in jur.
Dotat cu maner, gradatii (pentru faina, zahar si orez) si un capat pe unde sa turnati, n-o sa va mai puteti lipsi de el.



Postat in categoria:     Bucatarie
Nici un comentariu la “Reteta saptamanii: Briose Martisor“

Lasa un comentariu