Piele Alina - Prajitura Ducesa

Ingrediente:

Pentru foi:
4 oua
150 g unt
un praf de sare
3 linguri zahar
3 linguri cacao
2 linguri faina
1 plic zahar vanilat

Pentru crema:
150 g unt
4 linguri cacao
6 linguri lapte
2 linguri faina
6 linguri zahar
30 ml rom
4 galbenusuri

Pentru bezea:
4 albusuri
200 g zahar
2 plicuri zahar vanilat

Pentru glazura:
200g ciocolata de menaj
2 lingurite ulei

Mod de preparare:

Foi:
Intr-un bol amestecam untul moale cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Apoi, in crema de unt, adaugam ouale pe rand, iar la sfarsit punem cacao impreuna cu faina cernuta. Compozitia o turnam intr-o tava mica, pe care o tapetam cu hartie de copt, si o bagam la cuptor, la foc potrivit, 30 de minute.

Crema:
Galbenusurile le frecam cu zaharul, zaharul vanilat, laptele, faina si cacao si le fierbem la baie de aburi pana obtinem o crema legata. Cand e gata crema, o amestecam cu romul si cu untul, apoi o lasam la rece.

Bezeaua:
Albusurile le batem spuma, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mai batem aproximativ 20-30 de minute pana obtinem o bezea tare.

Glazura:
Intr-un bol punem ciocolata de menaj cu uleiul la baie de aburi pana se inmoaie.

Asamblare:
Blatul in taiem in doua, pe o jumate din blat se pune jumate din crema de cacao, apoi bezeaua, restul de crema de cacao, deasupra celalalt blat, iar la sfarsit ciocolata topita. Se da prajitura la rece. Se serveste ornata cu frunzulite de menta.

Reteta adaugata de « Piele Alina » | » Vezi toate retetele inscrise in concurs

Postat in categoria:     Arhiva Concurs Culinar
Nici un comentariu la “Prajitura “Ducesa”“

Lasa un comentariu