Piele Alina - Musaca de vinete

Ingrediente:

1,5 kg vinete
500-600 g carne tocata de porc
250 g bulion
2 cepe
5 linguri ulei
1 morcov
1 lingura oregano
piper
sare
200 g smantana
1 ou
2 linguri apa
2 linguri faina
300 g cascaval

Mod de preparare:

Se curata vinetele de coaja, apoi le taiem felii groase de 1 cm. Feliile le punem la fiert 10-15 minute, pana devin moi, apoi le scoatem pe un prosop, pentru a se scurge de apa.

Ceapa o taiem marunt si o calim putin un uleiul incins, apoi adaugam carnea tocata si morcovul dat prin masina de tocat carne. Le calim 15 minute, dupa care punem bulionul, piperul, oregano si sare dupa gust. Mai lasam pe foc 5 minute.

Ungem o tava cu unt, punem un strat de vinete, peste vinete adaugam carnea si cascaval taiat felii, apoi inca un strat de vinete. Dam tava la cuptor timp de 30 de minute.

Intre timp preparam sosul, amestecand smantana cu oul, apa si faina.

Dupa 30 de minute scoatem tava din cuptor si adaugam sosul de smantana si cascavalul ramas pe care il dam pe razatoare. Dam tava la cuptor inca 30 de minute, pana cand sosul se rumeneste.

Reteta adaugata de « Piele Alina » | » Vezi toate retetele inscrise in concurs

Postat in categoria:     Arhiva Concurs Culinar
Nici un comentariu la “Musaca de vinete cu carne de porc si cascaval“

Lasa un comentariu