Munteanu Petrusa - Amandine cu ness

Ingrediente:

Pentru blat:
8 oua
8 linguri faina
8 linguri zahar
2 linguri cacao
1 pliculet praf de copt
1 praf de sare
3 linguri ulei

Pentru crema:
3 oua
150 gr ciocolata cu lapte
300 gr frisca lichida
100 gr zahar
3 pliculete de ness
2-3 linguri zeama de lamaie

Pentru sirop caramel:
150 gr zahar
500 ml apa
4 linguri zeama de lamaie
2-3 picaturi esenta de rom

Pentru glazura:
200 gr ciocolata
150 ml frisca lichida

Mod de preparare:

Blat:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare, apoi adaugam treptat zaharul. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam cacao, apoi faina in care am pus praful de copt si amestecam incet, de sus in jos. Impartim aluatul in doua parti egale si coacem doua blaturi.
Tava mea are 40 x 25 cm. Turnam o parte din aluat in tava in care am pus hartie de copt si dam la cuptor, la foc mediu, 25 de minute. Cand este gata, scoatem blatul din tava cu tot cu hartia de copt. La fel procedam si cu cel de-al doilea blat.

Crema:
Amestecam ouale cu zaharul si punem pe bain-marie, amestecand continuu pana se ingroasa. Adauga nessul dizolvat in 2 linguri de apa, ciocolata maruntita si zeama de lamaie. Amestecam pana se topeste toata ciocolata. Lasam crema la racit. Batem frisca, o turnam peste crema de oua si ciocolata si amestecam.

Sirop:
Punem zaharul la caramelizat. Cand s-a topit tot, adaugam apa treptat si amestecam. Lasam sa fiarba pana se dizolva zaharul caramelizat. La sfarsit punem zeama de lamaie si esenta de rom dupa gust.

Asamblare:
Insiropam primul blat pe ambele parti. Intindem crema uniform pe toata suprafata blatului. Insiropam si cel de-al doilea blat si il asezam deasupra. Lasam la rece 2-3 ore. Portionam prajitura in patrate egale. Glazuram pe rand fiecare prajitura. O ornam cu gratar de ciocolata. Lasam prajitura la rece pana se intareste glazura si o putem servi.

Reteta adaugata de « Munteanu Petrusa » | » Vezi toate retetele inscrise in concurs

Postat in categoria:     Arhiva Concurs Culinar
9 Comentarii la “Amandine cu ness“
  • Geta Dinu a spus:

    Arata foarte bine prajitura, succes!

  • Ina a spus:

    Super desert! Bravo, Pusha! :)

  • Mutulica a spus:

    Mult succes!

  • Diana a spus:

    Votat Pusha … 78 , BAFTAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!
    Am retinut reteta in carnetel , este minunata ! :)

  • Lucica a spus:

    Glazura cum o faci ?…ai scris ingredientele , dar nu ai scris si modul de preparare …ma intereseaza foarte mult pentru ca inca sunt in cautarea unei glazuri perfecte pentru amandina

  • Cristian Kann a spus:

    Dumnezeule ce as mai manca din amandina asta….ohh.. :)

  • pushaa a spus:

    lucia am scris aici reteta combleta. cred ca am omis sa scriu glazura. scuze! :)

  • ramona a spus:

    Cea mai tare prajitura coleguta. Si aspect si gust … e perfecta pentru premiul I.Abia asteptam sa o gustam :) )))

  • Lia Maria Grozi a spus:

    Va multumim pentru votul acordat retetei
    “Amandine cu ness”
    Salivez yumiii !

Lasa un comentariu