Stanciu Lucia - Tortul Ginutelor

Ingrediente:

Pentru blat cacao:
5 oua
5 linguri de zahar
5 linguri de faina
2 linguri cacao
un praf de copt
5 linguri de ulei
2 plicuri zahar vanilinat

Pentru blat bezea:
5 albusuri
300 g zahar pudra
un praf de sare

Pentru crema:
500 ml lapte
5 galbenusuri
6 linguri de zahar
un plic budinca de vanilie
100 g de unt
200 g biscuiti Petit
o punga de wafer rolls
200 g capsuni
100 g frisca
2 linguri ciocolata alba pentru ornat
lingura zeama de la o lamaie

Mod de preparare:

Blat de cacao:
Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, galbenusurile, uleiul, iar la sfarsit, praful de copt, faina si zaharul vanilinat. Punem blatul la copt timp de 30 de minute. Cand e gata il scoatem, il lasam sa se raceasca si ne ocupam de bezea.

Blat de bezea:
Batem albusurile spuma cu un praf de sare pana devin sticloase, apoi adaugam zaharul pudra, iar la sfarsit, zeama de lamaie. Punem bezeaua in aceeasi forma in care am facut si blatul de cacao si dam la cuptor circa 45-60 de minute, pana cand bezeaua se rumeneste. O scoatem si o lasam sa se raceasca.

Crema:
Amestecam galbenusurile cu zaharul si laptele si le punem pe foc, amestecand tot timpul pentru a nu se prinde. Cand incepe sa se ingroase, adaugam plicul de budinca si mai tinem asa cateva minute (pentru a se inchega bine). Luam crema de pe foc si o lasam circa 10 minute la racit, apoi adaugam untul cubulete si il incorporam bine.

Asamblarea tortului:
Taiem blatul de cacao in doua si asezam prima parte, apoi impartim crema in doua, dar nu inainte de a amesteca o parte din ea cu biscuiti rupti bucatele. Punem crema cu biscuiti pe blatul de cacao, apoi bezeaua, a 2-a parte de crema, iar peste crema asezam rolele de napolitane. La sfarsit se pune partea de blat de cacao ramasa. Ornam tortul cu frisca, fulgi de ciocolata alba si capsuni, iar de jur imprejurul tortului punem role de napolitane.

Reteta adaugata de « Stanciu Lucia » | » Vezi toate retetele inscrise in concurs

Postat in categoria:     Arhiva Concurs Culinar
4 Comentarii la “Tortul Ginutelor“
  • Rocsy Ciobanu a spus:

    Succes!

  • jolygina a spus:

    msk rocsi

  • Elena Matei a spus:

    O ce bine ar merge o felie acum la ceas de seara.Succes!

  • jolygina a spus:

    va servesc doamna nuti cu drag

Lasa un comentariu