Chelaru Elena - Tort inimioara

Ingrediente:

Pentru blat:
4 oua
3 sferturi cana cu zahar
1 cana cu varf cu faina alba
1 pliculet praf de copt
1 pliculet zahar vanilat
5 ml esenta de rom

Pentru crema de vanilie:
400 ml lapte
3 linguri faina
2 linguri zahar
coaja rasa de la o lamaie
125 gr margarina 60% grasime

Pentru glazura de ciocolata:
125 gr margarina 60% grasime
1/2 cana zahar
1/2 plic cacao
5 ml esenta de rom
1 pliculet zahar vanilat

Pentru ornat:
50 gr cocos
50 gr frisca

Mod de preparare:

Blat:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat separat intr-un castron impreuna cu zaharul. Cand albusurile sunt batute spuma, adaugam galbenusurile frecate cu zahar vanilat si esenta de rom, dupa care amestecam. Adaugam apoi faina, in care am incorporat praful de copt, si amestecam usor cu mixerul, pana se omogenizeaza compozitia. Turnam intr-o tava (in forma de inimioara), pe care am uns-o cu putin ulei si am tapetat-o cu faina. O dam la cuptor la 180 grade, pentru 25 minute (cuptorul preincalzit in prealabil).

Crema:
Intr-o cratita punem faina, zaharul, coaja de lamaie si turnam lapte putin cate putin, pentru a forma o pasta care sa nu aiba cocoloase. Punem craticioara la fiert, la foc mic, si amestecam continuu pana ce crema se ingroasa (cca 10 minute). Cand s-a racit, mixam crema, adaugand putin cate putin din margarina (la temperatura camerei).

Glazura:
Intr-o oala punem margarina, zaharul, cacao, esenta de rom si zaharul vanilat. Dam la foc mic si amestecam continuu pana cand ingredientele se topesc si se omogenizeaza. Lasam glazura la racit, dar nu de tot, trebuie sa fie un pic calduta.

Asamblare:
Blatul de tort il taiem in 3 parti egale. Pe un platou asezam prima foaie, peste care punem jumatate din crema de vanilie, apoi asezam a doua foaie si restul de crema, iar la sfarsit cea de-a treia foaie. Peste tort turnam glazura de ciocolata. Pe margini presaram nuca de cocos, iar deasupra punem frisca.Tortul se da la rece peste noapte si se serveste a doua zi.

Reteta adaugata de « Chelaru Elena » | » Vezi toate retetele inscrise in concurs

Postat in categoria:     Arhiva Concurs Culinar
4 Comentarii la “Tort inimioara“
  • Florina Matei a spus:

    Arata foarte bine, si cred ca a fost si foarte gustos!

  • Chelaru lena a spus:

    Merci mult mami. Da, a fost foarte bun :)

  • dumitru georgiana a spus:

    wow..superb!!!

  • Chelaru Elena a spus:

    merci mult <3

Lasa un comentariu