Micas Codruta - Tort de Ziua Indragostitilor

Ingrediente:

Pentru blat:
6 oua
6 linguri de apa
12 linguri de faina
12 linguri de zahar
1 praf de copt

Pentru crema 1:
500 ml frisca vegetala
1 iaurt cu visine (400 gr)
200 gr visine congelate
1 compot de visine

Pentru crema 2:
100 ml frisca vegetala
200 gr ciocolata alba

Pentru pasta de zahar:
6 linguri de apa
1 plic de gelatina granule
2 linguri de miere
800 gr zahar pudra

Mod de preparare:

Se separa albusurile, se adauga apa si se bat bine cu telul sau mixerul, pana devin spuma tare. Se presara treptat zaharul si se bate pana se topeste. Se incorporeaza galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt, amestecand incet cu o spatula, ca sa se omogenizeze.

Compozitia se toarna intr-o tava rotunda, cu inel detasabil de 26 cm, tapetata cu hartie de copt, si se coace la 180 de grade, cam 20-25 minute (pana trece testul scobitorii).

Dupa ce blatul s-a racit, se scoate din forma si se taie in 3 parti. Se bate bine frisca pentru crema 1 si se amesteca cu iaurtul de fructe. Blatul se insiropeaza cu sucul din compot si se intinde crema (sa ajunga pentru toate cele trei straturi), apoi se pun visinile congelate sau din compot. Tortul se da la rece pana se prepara crema 2.

Se topeste pe baie de aburi frisca cu ciocolata, se da la rece si se bate cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Cu aceasta crema se „imbraca” tortul cat mai bine si se acopera golurile si imperfectiunile, pentru a fi liant pentru pasta de zahar. Se baga la frigider pentru cel putin 2 ore sau peste noapte.

La pasta de zahar se topeste pe baie de aburi gelatina, dupa care se pune mierea si se mai lasa un minut (toate ingredientele trebuie sa devina lichide). Lichidul rezultat se toarna peste 500 gr de zahar pudra si se framanta ca sa se transforme ca intr-un fel de plastilina. Se mai adauga zahar pudra in procesul de framantare pana devine usor de modelat. Acum se pot pune si colorantii favoriti (eu am folosit colorant gel).

Pasta de zahar se intinde pe tort cu ajutorul sucitorului si se decoreaza dupa dorinta fiecaruia. Eu am folosit flori de pasta de zahar si litere, pe care le-am facut cu ajutorul ustensilelor si decupatoarelor de pasta de zahar.
Pofta buna !

Reteta adaugata de « Micas Codruta » | » Vezi toate retetele inscrise in concurs

Postat in categoria:     Arhiva Concurs Culinar
Nici un comentariu la “Tort de Ziua Indragostitilor“

Lasa un comentariu