Matei Elena Gabriela - Tiramisu

Ingrediente:

500 gr piscoturi
4 oua
500 gr mascarpone
cacao
8 linguri zahar
250 ml cafea
2 pliculete zahar vanilat
un praf de sare

Mod de preparare:

Prima data se separa ouale. Dupa care se bat galbenusurile cu zahar si zahar vanilat. Cand incep sa se deschida la culoare se pune mascarpone. Se omogenizeaza. In alt bol se bat spuma albusurile, cu un praf de sare, dupa care se pun peste mascarpone. Se amesteca bine. Apoi se face o cafea mai tare si se strecoara de zat.

Asamblare:
Se inmoaie piscoturile in cafea, apoi se aseaza intr-o tava. Se intinde peste ele un strat de crema, apoi cacao. Urmeaza alte piscoturi si alte straturi de crema si cacao. Se lasa la frigider 6-7 ore.

Sfat: Piscoturile trebuie inmuiate pe o singura parte, altfel se vor inmuia.

Reteta adaugata de « Matei Elena Gabriela » | » Vezi toate retetele inscrise in concurs

Postat in categoria:     Arhiva Concurs Culinar
4 Comentarii la “Tiramisu“
  • Anca Gabriela Lupu a spus:

    CE BINE ARATA, absolut delicios

  • GOGOCI RAMONA a spus:

    MMm , delicios

  • Laura a spus:

    se flescaie ? =))))) Asta-i exprimare de concurs ? :( (( Uraaaaat!!!

  • mariana costache a spus:

    nu am inteles nimic din aceasta reteta ,adica crema e facuta din oua crude? cacao o arunca acolo asa ca la porci ,felicitari frumoasa si interesanta reteta

Lasa un comentariu