Marculescu Octavia - Tarta cu dovleac

Ingrediente:

Pentru aluat:
300-350 g faina
100 g zahar praf
120 g unt sau margarina
1 ou
un praf de sare
5 linguri apa rece

Pentru umplut:
1-1,5 kg dovleac pentru placinta
100 g zahar
150 g frisca lichida
3 oua
praf de scortisoara
1 galbenus
2 linguri lapte pentru uns

Mod de preparare:

Curatam dovleacul de coaja si il taiem bucatele cat mai mici, apoi il punem la fiert cu apa cat sa-l acopere.
Cat fierbe dovleacul, facem aluatul. Intr-un castron cernem faina, amestecam cu untul rece taiat bucati, praful de sare, zaharul si oul. Folosim o lingura si omogenizam tot, apoi framantam aluatul, dar repede, ca sa nu se inmoaie prea mult. Dam la frigider pentru o ora, acoperit cu o folie.

Cand e fiert dovleacul, il scurgem in strecuratoare, iar dupa ce s-a racit il punem intr-un vas si il pasam cu blenderul. Adaugam frisca lichida, asa cum este, si amestecam, sa avem un piure mai subtire.

Separam cele 3 oua, batem albusurile cu zahar, punem galbenusurile si piureul de dovleac, apoi scortisoara, dupa gust.
Intindem din aluat o foaie cat sa acoperim forma de tarta, tapetata tava cu hartie de copt sau o gresam, apoi asezam foaia. Deasupra turnam crema, taiem frumos surplusul de aluat de pe margini, iar din el facem diferite forme. Eu am folosit forma de inimioare, iar pentru ca am avut aluat ramas mai mult, am acoperit aproape toata tarta, dar se pot pune doar din loc in loc, daca vrem alt decor.

Ungem cu galbenus amestecat cu lapte si dam tava la cuptorul preincalzit pentru 30-40 minute, la foc mediu. Cand se raceste, pudram cu zahar praf si taiem dupa dorinta.

Dovleacul fiert este mai fin daca il amestecam cu frisca, mai cremos. Astfel tarta va avea un gust deosebit.

Reteta adaugata de « Marculescu Octavia » | » Vezi toate retetele inscrise in concurs

Postat in categoria:     Arhiva Concurs Culinar
3 Comentarii la “Tarta cu dovleac“
  • Postolache Violeta a spus:

    Vot 19, succes!!!

  • Liliana Fedeles a spus:

    Imi plac prajiturile cu dovleac. Sunt delicioase!

  • Stredie Ana a spus:

    Oreteta foarte buna. Este de apreciat

Lasa un comentariu