Coolinaria.ro portalul tau de retete cool
Reteta “Spuma de ciocolata cu portocale” a fost oferita de coolinaria:
spuma-de-ciocolata  

Ingrediente:

  • 2 oua
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 1 lingura apa calda
  • 1 linguri smantana dulce (frisca lichida)
  • 30 gr zahar
  • 2 portocale
  • 100 gr zahar
Un mousse de ciocolata este intotdeauna un desert fin si care nu da multa bataie de cap. Adaugati si bucatele de portocale insiropate si efectul va fi cel putin dublat!

 

Mod de preparare:

Separati albusurile de galbenusuri. Bateti galbenusurile cu 30 gr zahar si adaugati apoi o lingura de apa calda. Continuati sa bateti pana se ripleaza volumul. Topiti ciocolata la microunde (de 3 ori cate 30 de secunde). Adaugati la amestecul de galbenusuri.
Adaugati apoi frisca lichida si amestecati. Bateti albusurile spuma tare si incorporati in compozitia initiala. Intr-un castron puneti 100 ml apa, 100 gr zahar si portocalele taiate rondele. Incalziti la microunde de 5 ori cate 3 minute, amestecand intre reprizele de incalzit. Taiati in bucatele pe care le incorporati in spuma de ciocolata. Dati minim 3 ore la rece.

Pofta buna!

logo_decorix

 

 

 

Decorix.ro iti recomanda pentru reusita retetei Spuma de ciocolata cu portocale:

separator-de-galbenus

Separator de galbenusDin inox, foarte practic in orice bucatarie, dar si elegant! Albusul si galbenusul sunt separate mult mai usor cu ajutorul acestui accesoriu de bucatarie din inox in forma de spirala. Este dotat cu un capat de suport ce-i permite asezarea stabila deasupra unui vas, lasandu-va ambele maini libere pentru a face mai repede urmatorul pas al retetei. Este suficient sa-l asezati deasupra castronului in care vreti sa cada albusurile, spargeti oul deasupra separatorului si galbenusul ramane de fiecare data intreg, prins in spirala de inox.

tel-magic-din-inox

Tel magic din inox. Prin simpla apasare, acest tel din inox bate ouale si frisca spuma mai repede ca unul obisnuit!
Cu acest tel din inox bateti mult mai usor ouale si frisca! E suficient sa apasati pe maner pentru a actiona telul, care incepe sa se miste foatre repede!

zaharnita-clepsidra

Zaharnita clepsidra. Zaharnita in forma de clepsidra pentru servirea mesei in mod original. Momentele dulci se sarbatoresc cu o clepsidra plina cu zahar. Combinatia de acrilic transparent si plastic alb face ca aceasta zaharnita sa se integreze cu usurinta printre ustensilele si accesoriile de bucatarie de toate felurile si culorile.



Postat in categoria:     Bucatarie
Nici un comentariu la “Reteta saptamanii: Spuma de ciocolata cu portocale“

Lasa un comentariu