Marculescu Octavia - Prajitura cu mac

Ingrediente:

Pentru blat:
6 albusuri
150 g zahar
50 g cocos
50 g mac
3 linguri faina
1 lingurita zeama de lamaie
1 lingurita zahar praf
un praf de sare

 Pentru crema:
6 galbenusuri
8 linguri zahar
3 linguri cu varf amidon
250 ml lapte
200 g unt sau margarina +200 g biscuiti simpli

 Pentru glazura:
100 g ciocolata neagra
50 ml frisca lichida
50 g unt /margarina

 Mod de preparare:

 Separam ouale si batem cu un praf de sare albusurile. Adaugam zeama de lamaie si zaharul si batem bine-bine. Intr-un castron amestecam faina, cocosul, macul si praful de copt stins cu zeama de lamaie si turnam compozitia peste albusuri. Amestecam prin rasturnare, cu o lingura.

Compozitia o turnam in tava (20/30) cu hartie de copt si dam la cuptor, la foc mic, pana se rumeneste si se desprinde usor pe margini.

Din galbenusuri facem crema astfel: amestecam bine galbenusurile cu zahar, adaugam amidonul, apoi laptele si punem pe foc, ca sa obtinem o budinca. Dupa ce se raceste, punem untul in budinca.

Pentru sirop caramelizam zaharul, stingem cu apa, apoi lasam pana se topeste zaharul. Cand se raceste siropul adaugam in el esenta de rom.

Asezam blatul pe o tava, intindem crema si acoperim cu un strat de biscuiti inmuiati in sirop. Deasupra vom intinde glazura facuta din ciocolata topita, frisca lichida si unt topite pe foc.
Se lasa sa stea cateva ore, apoi se taie felii, urmarind linia biscuitilor.

Reteta adaugata de « Marculescu Octavia » | » Vezi toate retetele inscrise in concurs

Postat in categoria:     Arhiva Concurs Culinar
4 Comentarii la “Prajitura cu mac si cocos“
  • pauls a spus:

    Succes octavia!!:-)

  • Postolache Violeta a spus:

    vot 20, cu mare drag, succes!

  • Liliana Fedeles a spus:

    Am votat pentru o prajitura delicioasa! Succes!

  • Stredie Ana a spus:

    reteta cu dificultate medie si chiar foarte practica

Lasa un comentariu