Ilinca Andreea - mini cheesecake

Ingrediente:

Pentru blat:
200 gr biscuiti simpli
2 lingurite de cacao
200 gr unt

Pentru crema:
500 gr branza proaspata de vaci
50 gr unt
4-5 linguri zahar pudra (sau dupa gust)

Pentru jeleu de rosii si portocale:
sucul de la 3 portocale medii
2 linguri zeama de lamaie
4 linguri suc de rosii
3 linguri rosii cuburi facute piure
4 linguri de zahar
7 gr gelatina

Pentru decor:
trandafiri din crema de unt (se amesteca 50 gr de unt + 2 linguri de zahar pudra)

Mod de preparare:

Blat:
Biscuitii se maruntesc la robot, se pun intr-un bol, apoi se adauga cacao. Untul se topeste la bain-marie, se toarna treptat peste biscuitii zdrobiti si se amesteca bine pana se leaga. Se tapeteaza un vas rotund/dreptunghiular cu folie alimentara, se pun biscuitii, se intind pe toata suprafata vasului si cu o lingura se apasa bine. Se da vasul la frigider pana se pregateste jeleul si crema.

Jeleu:
Gelatina se pune in 100 ml apa rece si se lasa la hidratat 10 minute. Sucul de portocale se amesteca cu zeama de lamaie, sucul de rosii, piureul de rosii si zaharul si se pun intr-un ibric pe foc mic pana ce zaharul se topeste. Se inchide focul, se adauga gelatina, se amesteca pana se incorporeaza totul si se lasa la racit.

Crema:
Untul moale se freaca cu zaharul pudra, apoi se adauga branza si se amesteca bine pana se incorporeaza totul.
Scoatem vasul din frigider, adaugam crema si dam inapoi la frigider pana ce se raceste complet si jeleul. La final turnam incet jeleul peste branza si dam vasul la rece pentru cateva ore.
Scoatem vasul de la rece, indepartam folia alimentara si cu o forma inimioara de metal decupam prajitura. Punem inimioarele pe un platou si le ornam cu trandafirasi de unt.

Reteta adaugata de « Ilinca Andreea » | » Vezi toate retetele inscrise in concurs

Postat in categoria:     Arhiva Concurs Culinar
2 Comentarii la “Mini cheesecake cu jeleu de rosii si portocale“
  • Rocsy Ciobanu a spus:

    Mult succes!

  • Andreea a spus:

    Multumesc Rocs! Puuuupici

Lasa un comentariu