casa

In credinta Feng Shui, usa de la intrarea in locuinta este numita „gura lui Chi”, intrucat ea permite accesul in casa al elementului Chi, adica al energiei. Cand intr-o locuinta se simte din plin elementul Chi, armonia si bunastarea sunt evidente.

Iata principalele caracteristici Feng Shui de care trebuie sa tii cont cand alegi usa de la intrare:

1. Ca sa patrunda cat mai bine si cat mai multa, nimic nu trebuie sa stea in calea energiei. Asta inseamna sa renunti la dulapul reciclat de pe hol, la ghiveciul crapat ori cu flori moarte, precum si la orice alt lucru deteriorat si care, efectiv, sta in calea energiei.

Cum poti verifica daca energia patrunde bine? Imagineaza-ti ca ar fi vorba, de fapt, de apa. Gandeste-te cat de usor / greu ar intra in locuinta si unde s-ar acumula o cantitate mai mare. S-ar impanzi armonios in toata camera sau s-ar aduna intr-un colt?

2. Energia e atrasa de o usa ingrijta, frumos vopsita, care se deschide larg si fara sa scartaie. Ai in vedere si faptul ca decoratiunea de Craciun pusa pe usa impiedica energia sa patrunda. Oricum, sarbatorile s-au incheiat de vreo doua luni, deci ea nu-si mai are rostul.

3. Respecta pozitionarea in functie de punctele cardinale, asa cum se cere in Feng Shui, dar alege pentru usa si o culoare potrivita. Spre exemplu, daca usa e indreptata spre sud, inseamna ca elementul Feng Shui care o caracterizeaza e Focul, asadar poti alege rosu, oranj, purpuriu, roz aprins, magenta si galben pentru a o vopsi. De asemenea, poti alege si culori specifice elementului Lemn, cum ar fi maro si verde. De ce? Pentru ca Lemnul „hraneste” Focul in cercul celor 5 elemente Feng Shui. Ideal ar fi sa alegi culoarea sau nuantele dupa ce ti-ai trasat clar Bagua, adica harta energetica a locuintei.

4. Respecta proportiile. Pentru o casa mai mare iti trebuie usa mai mare, iar pentru una mica, o usa pe masura.

foto: mytexashomegirl, ericasofrina, fawnchangPostat in categoria:     Lifestyle
Nici un comentariu la “Feng Shui: usa de la intrare sau “gura lui Chi”“

Lasa un comentariu