Dumitru Alexandra Ioana - Tort

Ingrediente:

Pentru blat:
2 cani de zahar
1-3/4 cani faina
3/4 cana cacao
1 1/2 lingurite praf de copt
1-1/2 lingurite bicarbonat de sodiu
un praf sare sare
2 oua
1 cana de lapte
1/2  cana de unt topit
2 lingurite extract de vanilie
1 cana cu apa de fierbinte

 Pentru mousse de ciocolata:
400 gr ciocolata amaruie sau 300 gr ciocolata amaruie + 100 gr ciocolata cu lapte
400 ml frisca lichida
500 ml frisca batuta

 Mod de preparare:

 Atentie! Ingredientele sunt pentru un singur blat. Eu am facut doua blaturi, unul rotund si unul patrat.

 Se pune intr-un bol faina, cacao, zaharul, untul topit, laptele, bicarbonatul de sodiu, esenta de vanilie, praful de copt, cele 2 oua si amestecam bine cu mixerul. Apoi adaugam cana de apa fierbinte si amestecam inca 2 minute. Compozitia este destul de lichida. Punem blatul la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pentru 30-35 minute, la foc potrivit. Blatul se lasa la rece pentru cel putin 2 ore, dupa care se taie in trei parti.

 Pentru crema se topeste 400 g ciocolata cu 400 ml frisca lichida si se lasa la rece. Intre timp se bate 500 ml frisca. Dupa ce s-a racit, se adauga frisca in crema de ciocolata si se amesteca bine. Apoi, cu aceasta crema, se umple blatul si orneaza cu putina crema, pe margini fiind ornat cu fulgi de ciocolata.

Reteta adaugata de « Dumitru Alexandra Ioana » | » Vezi toate retetele inscrise in concurs

Postat in categoria:     Arhiva Concurs Culinar
Un comentariu la “Tort cu mousse de ciocolata“
  • ALEXANDRA a spus:

    Un vot va rog…daca se poate. Va multumesc

Lasa un comentariu