Ursan Anisoara - Stiuca umpluta cu legume

Ingrediente:
o stiuca de aprox. 1 kg
un morcov
o ceapa
un ardei gras rosu
400 g ciuperci champignon
patrunjel verde
3 foi de dafin
piper negru boabe
sare
100 ml ulei
o cescuta vin alb sec
un ou

Mod de preparare:
Spalam si curatim pestele de solzi si intestine, apoi indepartam sira spinarii, ajutandu-ne de lama unui cutit ascutit. Dupa ce am scos sira spinarii, razuim carnea cu o lingurita, cu tot cu oasele pestelui, pastrand doar pielea cu un strat subtire de carne pe ea.

Curatim si spalam zarzavatul, apoi feliem ciupercile si dam prin razatoarea mare morcovul. Ardeiul il taiem in cubulete mici, iar ceapa si patrunjelul le tocam marunt.

Calim rapid intr-un pic de ulei zarzavatul si punem carnea razuita de la peste (fara oase). Lasam inca un pic pe foc, apoi dam tigaia la o parte. Dupa ce s-a racit cat de cat, adaugam patrunjelul tocat si oul batut. Punem sare dupa gust.

Cu acest amestec umplem pieile de peste, apoi “prindem” burta cu ata alimentara (o dam la o parte imediat ce pestele a fost gatit).

Turnam ulei si vin intr-o tavita si punem 3 foi de dafin si piperul boabe. Asezam pestele si dam la cuptor, cca 40 de minute, la foc potrivit, udand din cand in cand pestele cu zeama din  tava.

Scoatem tava din cuptor dupa ce pestele s-a rumenit frumos. Il servim rece, portionat felii subtiri, stropit cu suc de lamaie.

Reteta adaugata de « Ursan Anisoara » | » Vezi toate retetele inscrise in concurs

Postat in categoria:     Arhiva Concurs Culinar
Nici un comentariu la “Stiuca umpluta cu legume“

Lasa un comentariu