Coolinaria.ro portalul tau de retete cool
Reteta “Spuma de ciocolata cu piscoturi” a fost oferita de coolinaria:
spuma de ciocolata cu piscoturi Ingrediente:

  • 240 g frisca
  • 130 g ciocolata amaruie, tocata marunt
  • 2 linguri unt nesarat, taiat cubulete mici
  • 2 linguri cafea espresso foarte fierbinte
  • 3 oua mari, separate
  • 1 lingura zahar
Acest mousse de ciocolata se serveste cu piscoturi clasice “limba de pisica”. Este fin, cremos si trebuie neaparat incercat!

 

Mod de preparare:

Bateti frisca pana devine foarte fina si dati la frigider. Puneti untul impreuna cu ciocolata si cafeaua la bain-marie, la foc mic, amestecand frecvent pana devine un continut fin. Luati de pe foc si lasati sa ajunga la o temperatura de 37 grade Celsius. Puteti testa temperatura punand putina spuma pe buza de jos. Ar trebui sa o simtiti putin calduta. Daca se raceste prea mult, reincalziti la bain-marie. Bateti albusurile spuma, apoi adaugati zaharul si bateti pana se topeste. Cand ciocolata a atins temperatura dorita, adaugati galbenusurile si o treime din frisca. Adaugati jumatate din albusuri si amestecati usor, apoi adaugati restul de albusurile si restul de frisca. Dati la frigider cel putin 8 ore inainte de a servi.
Pofta buna!

logo_decorix

 

 

 

Decorix.ro iti recomanda pentru reusita retetei Spuma de ciocolata cu piscoturi:

Tel cu doua sfereCastigati timp cu acest tel ingenios, de 3 ori mai eficient ca unul obisnuit! De ce este acest tel mult mai eficient decat unul obisnuit? Simplu: cele 2 sfere incorporate va multiplica fiecare miscare! Este metoda perfecta pentru a obtine cat ati clipi: aluat pentru clatite fara cocoloase, sosuri complet omogene si bezele fine ca o spuma.

cratita-pentru-baie-de-aburi

Cratita pentru baie de aburi (bain-marie). Aceasta cratita ingenioasa poseda un fund dublu cu deschizatura pentru a turna apa pentru baia de aburi. De mici dimensiuni, este ideala pentru pregatit sosuri, pentru topit ciocolata si unt, pentru fiert oua si incalzit lapte.

Forma din silicon pentru 6 piscoturiPiscoturi pentru tort si sampanie – rapid si usor cu ingenioasa forma pentru copt!
Cu ajutorul acestei forme din silicon de cea mai buna calitate, puteti pregati rapid si usor 6 piscoturi delicioase. Poate fi folosita si pentru mici checuri sau ciocolata, iar piscoturile traditionale pot fi gustate alaturi de o cupa de sampanie sau impreuna cu tort tiramisu.



Postat in categoria:     Bucatarie
Un comentariu la “Reteta saptamanii: Spuma de ciocolata cu piscoturi“
  • Dorin a spus:

    Pare simplut de facut si mai mult decat o incantare pentru toti, motiv pentru care as vrea si o sa o incerc.
    Ar fi trebuit niste imagini mai clare, dar banuiesc ca doresti ca vizitatorii sa isi satisfaca singuri aceasta placere.

Lasa un comentariu