Lectia de design: 8 pasi pentru o sufragerie chic (5)

living-room

Pentru ca o locuinta sa inspire notiunea de “acasa” nu e neaparata nevoie sa fie si un copil in ea. Daca stii cum sa-ti decorezi casa astfel incat sa fie placuta inca de la intrare sis a emane energie pozitiva, atunci efectul e garantat.

Iata cateva sfaturi de la designerul Sarah Richardson, membru al emisiunii Sarah 101, de la HGTV Canada:

 1. Foloseste-te de obiectele cu valoare sentimentala. Poate este o imagine de familie, ceva mostenit de la bunici sau o fotografie realizata de tine. Daca tot e vorba de locuinta ta, de ce sa nu pui pe perete ceva facut de tine?

 2. Combina si potriveste. Alatura doua scaune diferite ca model, dar care au acelasi model de tapiterie. Ideea este sa creezi un contrast care sa-ti “fure” privirea. Poti, de asemenea, sa vopsesti cu gri ramele din lemn ale scaunelor sau cu bej.

 3. Strecoara un obiect vintage. De obicei, scaunele vintage se potrivesc oricarei incaperi. Profilul aerodinamic al scaunelor vintage se potriveste cu piesele moderne din decor.

 4. Mareste camera, agatand la fereastra doua perdele in contrast cu tapetul, dar complementare cu restul decorului. Totodata, e bine sa alegi mobila destul de joasa. Daca perdelele fac camera sa para mai inalta, mobile da iluzia de latime.

 5. Inlocuieste cararea persana cu doua bucati de covor, usor diferite, si incearca sa le fixei cat mai bine, ca sa dea impresia ca una e in continuarea celeilalte.

 6. Cumpara mobila cu colturi rotunjite, pentru ca cei mici sa nu se raneasca atunci cand se joaca prin casa.

 7. Alege mobila potrivita traficului din fiecare camera si incearca sa profiti de toate rafturile aferente. Spre exemplu, pe holul de la intrare pune un dulap credent (credenza), care e incapator, iar alaturi, in spatiul eliberat de suportul pentru pantofi, un scaun.

 8. “Inmoaie” aspectul camerelor cu obiecte rotunde. Daca si masa, si scaunele, si dulapul au colturi, alege o fata de masa, o aplice, o vaza etc. rotunde.


 foto: mediaty, styleathomePostat in categoria:     Fără categorie
Nici un comentariu la “Lectia de design: 8 pasi pentru o sufragerie chic (5)“

Lasa un comentariu