Ziua de 1 noiembrie corespunde in calendarul catolic cu Sarbatoarea Tuturor Sfintilor. Daca in bisericile anglicane, romano-catolice si protestante, ea este marcata astazi, in bisericile ortodoxe si greco-catolice, pomenirea se face in Duminica Tuturor Sfintilor (prima de dupa Rusalii).

Totul a pornit de la practica Bisericii din Antiohia, de a-i sarbatori cu mare fast pe martirii crestinatatii, in prima duminica de dupa Coborarea Sfantului Duh. Sarbatoarea a fost adoptata abia in secolul al VI-lea de catre Biserica din Roma. In timp, s-a ajuns la denumirea de “Tuturor sfintilor”.

Ziua de 1 noiembrie a fost aleasa de Papa Grigore IV, in anul 835. De ce tocmai aceasta zi? Pentru ca se termina treaba la camp, iar omul se poate bucura de roadele culese (obtinute nu numai prin munca, ci si prin efort, rugaciune si dar de la Dumnezeu). Iar cu ajutorul belsugului toamnei, sunt aduse omagii tuturor celor care au propovaduit si raspandit Cuvantul Lui Dumnezeu (toamna sunt mult mai multe produse cu care se face mancare pentru praznuirea lor).Postat in categoria:     sarbatori
Nici un comentariu la “Sarbatoarea Tuturor Sfintilor“

Lasa un comentariu