Coolinaria.ro portalul tau de retete cool
Reteta “Tocanita de pui cu masline” a fost oferita de coolinaria:
 

Ingrediente:

  • Pentru 4 portii:
  • 900 g piept de pui dezosat, taiat cubulete
  • 1 lingura unt
  • usturoi, dupa gust
  • 1 lingurita sofran
  • condimente
  • 250 ml apa sau supa de pui
  • 1 legatura frunze de coriandru, tocate
  • 225 g masline negre, fara samburi
  • zeama de la 1 lamaie
  • Aceasta tocanita de pui se face foarte usor, in 30 de minute, cu destul de multe masline, un element aparte specific Algerului. Se serveste cu orez sau cuscus cu seminte de rodii.

    Mod de preparare:

    Rumeniti puiul in unt. Adaugati usturoiul curatat si lasat intreg, sofranul si condimentele si sotati 10 min.  Adaugati apa sau supa de pui si fierbeti la foc mic pana carnea devine frageda.  Adaugati coriandrul, maslinele si zeama de lamaie si mai lasati sa se patrunda cateva minute.
    Pofta buna!

    logo_decorix

     

     

     

    Decorix.ro iti recomanda pentru reusita retetei Tocanita de pui cu masline:

    Dispozitivul pentru scos samburii maslinelor. Asezati maslina in locasul prevazut si apasati… Maslina ramane fara sambure imediat! Practic, de asemenea, pentru cirese. Acum puteti servi ce masline doriti, fara sa cautati in magazine sortimente cu samburii gata scosi.

    Presa pentru citrice. Obtineti imediat zeama de lamaie si o turnati apoi foarte usor in recipientul in care va trebuie. Puneti un sfert de lamaie in aceasta pres si apasati pentru a obtine zeama. Apoi, puteti varsa sucul obtinut direct din presa, intrucat este prevazut cu un capat pentru turnat.

    Foarfece cu 5 lame. Acest foarfece este de 5 ori mai eficient pentru verdeturi decat un cutit de bucatarie! Ustensila perfecta pentru a taia, toca si marunti plantele aromatice intr-o clipa. Nu mai riscati sa va taiati in lama cutitului si, in plus, faceti toate aceste operatiuni de 5 ori mai repede. Ceapa verde, patrunjelul, mararul si toate verdeturile care fac mancarurile mai gustoase vor fi taiate rapid si usor!



    Postat in categoria:     Bucatarie
    Nici un comentariu la “Reteta saptamanii: Tocanita de pui cu masline“

    Lasa un comentariu