Prima impresie conteaza intotdeauna, nu-i asa? O casa placuta, ingrijita, nu neaparat plina cu lucruri scumpe, va fi placuta ochiului mereu. Cand mergi in vizita, primul contact cu persoana respectiva il reprezinta… aspectul exterior al locuintei. In functie de ceea ce vezi, iti dai seama daca e o persoana calda, organizata, placuta sau, dimpotriva, rece, imprastiata, neprimitoare. Pentru ca musafirii tai sa nu aiba aceasta ultima impresie, e bine sa te ocupi putin si de aspectul exterior al casei.

Ce AI voie sa faci
- ca sa ai o fatada simetrica, incadreaza usa cu ghiveciuri mai mari sau cu vegetatie verde.


- vopseste usa de la intrare. Frecventa depinde de calitatea vopselii, de lemn si de asezarea efectiva (daca ploaia este indreptata spre usa, atunci trebuie sa o vopsesti mai des, pentru ca se scorojeste). In plus, urmele de vopsea veche imbatranesc locuinta.

- inlocuieste o usa banala cu una mai stilata. Daca se poate sa aiba fereastra, cu atat mai bine (vei avea mai multa lumina pe hol si va fi mai primitoare).

- evidentiaza ferestrele mici cu obloane sau jardiniere. Acestea din urma arata cel mai bine daca sunt un pic mai late decat pervazul.

Ce NU ai voie sa faci
- nu uita de iluminat. Incadreaza aleea de la poarta spre casa cu 100 de pietricele fosforescente multicolore, 4 floarea-soarelui fosforescente, trandafiri solari etc. Agata deasupra usii o lampa solara Tiffany;

- nu cumpara usa de un fel si ferestre de alt fel. Trebuie sa se asorteze.

Ghidul culorilor pentru usa de la intrare

- culoarea maro se potriveste cu locuintele in stil tudorian.


- negrul e una dintre cele mai reci culori. Sigur nu o doresti. Da impresia ca ai o locuinta neprimitoare.

- rosul da o impresie percutanta si e bine de folosit pentru usile din laterala, intrucat echilibreaza aspectul general. Rosu inchis, in schimb, este elegant.

- verdele completeaza culoarea aramie a fatadei din caramida. Verdele inchis se potriveste cu un exterior georgian sau neoclasic. Nuantele de mijloc sunt mai indicate pentru casele obisnuite (cum ar fi cele taranesti).

- albastrul regal e o culoare vibranta. Canadienii din est o prefera intrucat completeaza aspectul sindrilei din provinciile respective. Albastrul de portelan Wedgwood, cu usoare nuante de gri, se potriveste cu acoperisul de culoarea carbunelui.

foto: houzzPostat in categoria:     Fără categorie
Nici un comentariu la “Lectia de design: Care sunt primele impresii despre locuinta ta? (3)“

Lasa un comentariu