Ingrediente:

4 albusuri
5 linguri zahar
5 linguri faina
4 linguri ulei
1 praf de copt
esenta de vanilie
marmelada

Mod de preparare:

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste acesta si devine o spuma lucioasa. Adaugam uleiul in fir subtire ca la maioneza, apoi faina amestecata cu praful de copt si esenta. Amestecam cu o paleta pana se omogenizeaza. Tapetam cu hartiute tava de briose si punem o lingura din compozitie, o lingurita marmelada si deasupra iar compozitie.
Dam tava la cuptorul incalzit pana se rumenesc frumos sau trec testul cu scobitoarea. Cand se racesc, se decoreaza cu pasta de zahar in forma de dovleac, iar ochii si gura le modelam cu jeleuri sau le pudram cu zahar.

Reteta adaugata de « Cornea Adriana » | » Vezi toate retetele inscrise in concurs

Postat in categoria:     Arhiva Concurs Culinar
Nici un comentariu la “Briose cu marmelada“

Lasa un comentariu