Ingrediente:

Pentru briose:
400 gr faina
200 gr zahar
2 oua
200 ml ulei
300 ml iaurt
1 praf de copt
2 plicuri de zahar vanilinat
esenta de rom
gem de visine

Pentru crema creier:
250 g unt moale
4 masuri zahar tos
2 linguri de lapte
visine congelate

Mod de preparare:

Briose:
Amestecam ouale cu zahar pana se formeaza o spuma, apoi adaugam uleiul cate 1-3 linguri, omogenizam, punem iaurtul si mirodeniile si iarasi amestecam. Faina o amestecam separat, intr-un bol, cu praful de copt, apoi o punem peste compozitie si omogenizam numai cat sa intre faina in mixtura. Se pot umple cu stafide, ciocolata si orice fel de dulceata.
Ungem forma de briose cu un pic de ulei, apoi luam cu lingura din compozitie si punem in forma, pana la jumate. Dam la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pana se rumenesc si sunt coapte pe interior (le incercam cu o scobitoare).

Crema creier:
Batem untul cu mixerul pana devine pufos. Adaugam zaharul si laptele si omogenizam bine. Punem la fiert cateva visine congelate, cu o lingura de zahar si un pic apa, pana se ingroasa un pic siropul.

Turnam crema intr-o punga pentru decor si ornam briosa in forma de creier. Peste crema adaugam sirop si, pe ici-colo, punem cate o visina.

Reteta adaugata de « Ripa Elena » | » Vezi toate retetele inscrise in concurs

Postat in categoria:     Arhiva Concurs Culinar
4 Comentarii la “Briose creier insangerat“
  • maria a spus:

    Bafta.

  • VALERIA a spus:

    VOT 25.BAFTA MULTA.

  • Jeni a spus:

    vot 31 bafta.

  • Coca a spus:

    vot 38

Lasa un comentariu