Coolinaria.ro portalul tau de retete cool
Reteta “Prajituri cu ciocolata si portocale” a fost oferita de coolinaria:
Ingrediente: 

 

  • 150 gr de faina
  • 50 g de amidon de cartofi
  • 300 g de ciocolata cu lapte
  • 200 ml de lapte
  • 50 ml de ulei de floarea soarelui
  • 2 lingurite de praf de copt
  • coaja rasa de portocale sau esenta de portocale
  • Deserturile cu ciocolata sunt foarte indragite in general, iar forma de floarea-soarelui a acestor prajituri asigura o prezentare deosebita si impecabila.

     

    Mod de preparare:

    Cerneti faina, amidonul si praful de copt pentru a le afana. Intr-o craticioara topiti ciocolata, amestecati-o cu uleiul, apoi adaugati laptele. Turnati aceasta compozitie peste ingredientele uscate si adaugati coaja rasa de portocala la sfarsit.  

    Varsati compozitia in forma de silicon pentru prajiturele “floarea-soarelui” si dati la cuptor la 180° pentru circa 15 minute. Scoateti prajiturile din forma atunci cand s-au racit si serviti-le cu lichior de ciocolata.

    Pofta buna!

    logo_decorix

     

     

     

    Decorix.ro iti recomanda pentru reusita retetei Prajituri cu ciocolata si portocale:

    6 forme din silicon pentru prajituri “floarea-soarelui”. Forma de silicon pentru prajituri, aperitive, jeleu, inghetata si sarlota in forma de floarea-soarelui. Cu ajutorul acestei forme din silicon de cea mai buna calitate, puteti pregati rapid si usor 6 prajituri delicioase in forma de floarea-soarelui, potrivite atat pentru sezonul cald, cat si pentru a dezmorti atmosfera la masa in perioadele mai reci. Aceste forme pot fi folosite si pentru mici checuri sau pe post de forma pentru inghetata, jeleu si sarlota, dar nu numai pentru deserturi, ci si pentru aperitive deosebite pe o masa festiva.

    Sita din inox pentru ornat prajituri. Cu aceasta sita dozatoare, torturile sunt ornate mult mai usor!
    Aceasta sita pentru decorat prajituri si torturi va permite sa distribuiti uniform cacao si zahar pudra, fara sa murdariti blatul de lucru. In plus, o puteti folosi ca pe o sita obisnuita, pentru a cerne faina!

    Cratita pentru baie de aburi. Cratita pentru baie de aburi (bain-marie), totul foarte simplu. Aceasta cratita ingenioasa poseda un fund dublu cu deschizatura pentru a turna apa pentru baia de aburi. De mici dimensiuni, este ideala pentru pregatit sosuri, pentru topit ciocolata si unt, pentru fiert oua si incalzit lapte.



    Postat in categoria:     Bucatarie
    Nici un comentariu la “Reteta saptamanii: Prajituri cu ciocolata si portocale“

    Lasa un comentariu