Coolinaria.ro portalul tau de retete cool
Reteta “Paste cu sos picant de dovleac” a fost oferita de coolinaria:
Ingrediente:

  • 350 g paste
  • 2 linguri ulei de masline
  • 680 g miez dovleac
  • 4 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 lingurita boia de ardei iute
  • 1 lingura praf de curry
  • 150 ml smantana
  • Sare de mare si piper
  • Parmezan
  • Este important ca dovleacul folosit sa aiba pulpa moale, rezultatul este absolut delicios!

     

    Mod de preparare:

    Fierbeti dovleacul in apa cu sare 20-25 min sau pana se inmoaie, apoi scurgeti foarte bine. Incingeti uleiul intr-o tigaie, adaugati putin piper in ulei, apoi caliti usturoiul. Cand usturoiul incepe sa prinda culoare, adaugati ceapa, reduceti focul si caliti 5 min. Lasati ceapa sa se raceasca putin, apoi folositi un robot de bucatarie cu lame din metal, in care adaugati ceapa si usturoiul calite, dovleacul fiert, pasta de tomate, praful de curry, sarea si piperul.

    Amestecati pana totul se tranforma intr-o pasta fina, apoi adaugati smantana si omogenizati. Intre timp, fieberti pastele in apa cu sare, 8-10 min. Scurgeti pastele si stropiti cu putin ulei de masline. Serviti pastele cu sos de dovleac si putin parmezan ras, deasupra.

    Pofta buna!

    logo_decorix

     

     

     

    Decorix.ro iti recomanda pentru reusita retetei Paste cu sos picant de dovleac:

    Dispozitiv pentru curatat si feliat pepenele galben. O parte a acestei ustensile inlatura semintele de pepene galben, iar cealalta il taie rapid si cu usurinta in felii egale. Acest deliciu de vara se poate servi acum mult mai usor in felii perfecte, fara samburi si coaja, din cateva miscari!

    Presa de usturoi pentru facut mujdei. Introduceti catelul de usturoi in tub, puneti la loc “dopul” si rasuciti: usturoiul este zdrobit si iese prin filtrul de la capat, ca printr-o mica masina de tocat!

    Aparat de tocat. Apasati pe maner de cateva ori si totul e tocat – tine locul robotului de bucatarie pentru operatiuni simple. Intr-o clipa ceapa, patrunjelul, usturoiul sau ierburile aromate vor fi tocate marunt. Nu mai este nevoie sa folositi cutitul sau robotul de bucatarie ori de cate ori e ceva de maruntit. E mai rapid si mai sigur, indiferent cat aveti de tocat.



    Postat in categoria:     Bucatarie
    Nici un comentariu la “Reteta saptamanii: Paste cu sos picant de dovleac“

    Lasa un comentariu