Ingrediente:

5 kg de rosii
1 kg de ardei gras
1 kg de morcovi
1 conopida mare
2 linguri de sare

Mod de preparare:

Rosiile spalat si taiate se fierb 15 minute, apoi se paseaza, iar sucul obtinut se mai fierbe inca un sfert de ora, impreuna cu sarea.
Morcovii curatati se taie bastonase de 2-3 cm; conopida se desface in buchetele; ardeii se taie si ei bastonase. Se adauga legumelele taiate in sucul de rosii si se mai fierb 20 minue. Se adauga apoi conservantul si se pune totul in borcane.
Se aseaza intr-o cratita toate borcanele inchise, se adauga apa 3/4 din inaltimea cratitei si se lasa la fiert, la foc mic, 20 minute din momentul in care lichidul da in clocot. Se lasa sa se raceasca in apa calda.

Reteta adaugata de « Cretu Veronica » | » Vezi toate retetele inscrise in concurs

Postat in categoria:     Arhiva Concurs Culinar
5 Comentarii la “Zarzavat in sos de rosii“
  • Lia Maria Grozi a spus:

    Va multumim pentru votul acordat retetei
    “Zarzavat in sos de rosii”

  • Laly a spus:

    Va multumim pentru votul acordat retetei
    “Zarzavat in sos de rosii”

  • Carmen-Ana a spus:

    Va multumim pentru votul 31,acordat retetei
    “Zarzavat in sos de rosii”

  • Angelica a spus:

    Votat!
    Bafta!

  • Valentina Mihaescu a spus:

    Am votat. Multa bafta! Am notat si reteta.

Lasa un comentariu