Ingrediente:

3 dovlecei tineri cat mai subtiri
4 ardei grasi colorati
300 g ceapa mica
5 linguri boabe de mustar
2 linguri piper boabe
2 legaturi marar proaspat
5 foi de dafin
350 ml otet
250 g zahar
o lingura sare mare
2 ardei iuti (daca doriti picant)

Mod de preparare:

Curatam ceapa, scoatem cotoarele de la ardei, apoi spalam ceapa, ardeii, dovleceii si mararul. Taiem ceapa rondele, la fel si dovleceii necuratati si ardeii. Punem pe foc, intr-o oala, 300 ml apa si o lingura de sare mare, in care oparim, pe rand, legumele, dar foarte putin, si le scoatem cu spumiera.

Pregatim 3-4 borcane de 700-800 ml, spalate si uscate, si asezam in ele in straturi legumele, presarand boabe de mustar, piper si frunza de dafin si adaugam crengute de marar.
In saramura punem zaharul si otetul si mai dam clocot 2-3 minute, apoi turnam peste legumele din borcan, agitam usor ca sa patrunda lichidul peste tot, dupa care le inchidem cu capace sau celofan si le asezam in paturi ca sa se inabuse. A doua zi le punem in camara, pe raft.
Dovleceii sunt foarte buni in aceasta reteta, fiind chiar confundati cu castravetii.

Reteta adaugata de « Marculescu Constantina » | » Vezi toate retetele inscrise in concurs

Postat in categoria:     Arhiva Concurs Culinar
Nici un comentariu la “Salata de ardei si dovlecei“

Lasa un comentariu