Ingrediente:

rosii bine coapte (trebuie sa fie cu cat mai putine seminte)
oregano uscat
cimbru
usturoi
ulei de masline
sare grunjoasa

Mod de preparare:

Taiem rosiile in jumatati sau felii mai grosute. Scoatem cu grija cotorul. In tava de la aragaz punem hartie de copt. Asezam rosiile, presaram cu sare si oregano si le dam la cuptor, la temperatura minima. Rosiile trebuie sa se usuce incet, fara a se gati. Daca temperatura in cuptor creste, putem stinge focul ocazional, lasandu-le sa se usuce incet. Dupa ce rosiile s-au deshidratat suficient (trebuie sa ramana doar putin moi), le scoatem si le asezam in borcane sterile, impreuna cu cativa catei de usturoi si cu cate un fir de cimbru. Umplem borcanul cu ulei de masline. Acoperim borcanele cu farfuriute si le lasam asa pana a doua zi. Daca este nevoie, mai completam cu ulei de masline, apoi punem capacele.

Reteta adaugata de « Cercel Maria » | » Vezi toate retetele inscrise in concurs

Postat in categoria:     Arhiva Concurs Culinar
Un comentariu la “Rosii deshidratate conservate in ulei de masline“
  • Lia Maria Grozi a spus:

    Va multumim pentru votul acordat retetei
    “Rosii deshidratate conservate in ulei de masline”

Lasa un comentariu