Ingrediente:

5 kg ardei rosii capia
5 kg gogosari
2 borcane de 800 g pasta de tomate
1/2 kg zahar
3 cescute cafea cu otet (cam 125 ml cescuta)
5 linguri cu  sare
1 cana cu ulei (cam 250 ml)

Mod de preparare:

Se dau prin masina de tocat ardeii si gogosarii. Intr-un vas punem uleiul la incins, apoi adaugam compozitia de ardei si gogosari. Se pune la foc potrivit. Dupa 30 minute de fiert adaugam sarea, dupa alte 30 minute punem zaharul si otetul; mai peste o jumatate de ora incorporam pasta de tomate. Oprim focul dupa inca 30 de minute. Aveti grija sa amestecati in compozitie ca sa nu se prinda! Se pot adauga foi de dafin si piper macinat, dupa gust. Aceasta pasta ajunge la o familie formata din trei persoane, pe toata perioada iernii.

Reteta adaugata de « Ivan Claudia » | » Vezi toate retetele inscrise in concurs

Postat in categoria:     Arhiva Concurs Culinar
Nici un comentariu la “Pasta de ardei“

Lasa un comentariu