Ingrediente:

3 kg de gogosari si ardei kapia (amestecati)
3 linguri sare de mare neiodata
3 linguri ulei de masline
3 aspirine

Mod de preparare:

Se curata ardeii, se spala, se taie felii si se pun la fiert intr-o oala cu apa. Dupa ce s-au inmuiat, se scot cu o furculita si se pun in blender (pe rand). Se paseaza ca o pasta fina. Intr-un ceaun de tuci se pun 3 linguri de ulei (eu am pus de masline) la incalzit, apoi se toarna pasta de ardei, peste care se presara si sarea. Se lasa la foc mic, amestecand din cand in cand, aproximativ o ora.
La sfarsit se paseaza aspirinile, le punem in pasta de ardei, umplem borcanelele, le asezam cu capacul in jos, le acoperim cu un prosop si le lasam pana se racesc.

Reteta adaugata de « Cremenciuc Viorica » | » Vezi toate retetele inscrise in concurs

Postat in categoria:     Arhiva Concurs Culinar
Nici un comentariu la “Pasta de ardei“

Lasa un comentariu